Verslag Regio Bootreis Zuid West Overijssel

24 juni EEN DAG OP DE BOOT MET DE ZONNEBLOEM REGIO ZUID WEST OVERIJSSEL.

EEN DAG OP DE BOOT MET DE ZONNEBLOEM REGIO ZUID WEST OVERIJSSEL.

Op zaterdag 24 juni om 9uur ’s ochtends vertrokken 200 zonnebloemgasten uit Deventer Noord/Zuid/Oost, Schalkhaar, Bathmen, Olst/Wijhe, Diepenveen, Lettele/ Okkenbroek, Heeten, Nieuw Heeten met de Eureka vanaf de Worp, stroomafwaarts richting Kampen. Deze dag was mede mogelijk door een heel mooi sponsorbedrag van Rotary Deventer en ook 8 van hun leden hielpen mee als vrijwilliger! Daarnaast stonden er vrijwilligers van de Zonnebloem en ook 3 verpleegkundigen klaar mee te helpen in de keuken, in de bediening maar ook voor een gezellig praatje met de gasten, Iedere afdeling kreeg een plek op het bovendek of benedendek aan een tafel met 6-7 personen, maar men kon ook lekker een poos op het buitendek een plekje zoeken. We kregen al gelijk na de afvaart een lekker kopje koffie met cake aangeboden en al redelijk snel gevolgd door een lekker drankje en een bitterbal.  Onderweg vertelde de kapitein regelmatig waar we voeren en gaf info over het schip, bijvoorbeeld hoe hard het schip ging. Ook werd er veel gezwaaid naar camping gasten en vissers en fietsers en zagen we badende koeien! Natuurlijk was er de hele dag live muziek door een accordeonist. We werden ook nog verrast door een van de gasten die spontaan een aantal prachtige gedichten voordroeg en natuurkijk hebben alle 200 gasten en begeleiders gezongen voor een jarige. De vrijwilligers zorgden er in vlot tempo voor dat alle 200 gasten konden genieten van een  3 gangen diner, afgesloten met feestelijk ijs.
Het was een warme dag, dus nog een extra drankje ging er ‘s middags best in. We passeerden Deventer zelfs nog en voeren door tot de A1 daar werd gekeerd en was het als afsluiting van deze mooie dag tijd voor de koffie met krentenbrood.                                                                                                                           Natuurlijk werden de bemanning van het schip, de accordeonist, de mensen van Rotary Deventer en alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet.

Gezien het enthousiasme viel de dag goed in de smaak en is zeker voor herhaling vatbaar!

Tot slot willen we onze vrijwilligers  Hermien, Dinie en Trudy extra bedanken voor hun inzet namens Zonnebloem Deventer Noord/Zuid. 

Dolf van der Haar

06-39023562
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?