Bloemschikken voor Pasen

Zonnebloem afdeling

Ter gelegenheid van Pasen wordt er een workshop 'bloemschikken' gegeven. De deelnemers worden geholpen bij het maken van een leuk paas-bloemstukje.

Bloemschikken in de kantine van FC Diemen

(door Corrina en Eddy Hibbel)

 

Om 12.00 uur komen  de chauffeurs bij het bejaardenhuis Berkenstede om alle deelnemers op te halen. Ook uit andere hoeken van Diemen komt iedereen samen. De storm waait lekker om ons heen en iedereen wordt keurig naar de kantine gebracht. Daar staat de koffie al klaar en de Zonnebloemgasten zoeken een plekje aan de tafel. Op tafel ligt een bosje groen, paastakken en een leuk schaaltje.

Na de koffie gaat het echte werk beginnen, Ria Meijer, de dochter van Ria Gulien  is onze gastvrouw en heeft alles keurig verzorgd. Via voorbeeld bakjes krijgt iedereen een idee wat de bedoeling is. Er wordt druk gewerkt en ondertussen wordt er gezellig met elkaar gepraat. Ria heeft volop spullen meegenomen groen, mooie tulpen, paaseitjes, gekleurd lint en echte vogelnestjes met eieren komen in de bloemstukje terecht.

Ondertussen wordt er paasbrood gesneden en rond gedeeld. Iedereen wordt weer voorzien van een drankje en Ria maakt de ene strik na de anderen en is druk bezig de vogelnestjes vast te plakken. Om 15.00 uur zit iedereen met een blij gezicht met een mooi bloembakje voor zich op tafel.  

Dankzij alle hulp van de Zonnebloem vrijwilligers krijgen de zieke gasten die niet konden komen, toch een leuk bloemstukje thuis. Dan wordt het weer tijd om door de storm naar de auto’s te gaan. Dankzij Ria Meijer zit Diemen er met de paasdagen fleurig bij! 

Sylvia Raveling

06-22574438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken