Bustocht

Zonnebloem afdeling

Bezoek aan Blanckendaelpark in Tuitjenhorn

Bezoek aan Park Blanckendael in Tuitjenhorn

Om 9.30 uur verzamelden we ons bij het winkelcentrum in Diemen Noord. Toen alle 41 gasten en 17 vrijwilligers in de bus zaten, vertrokken we rond 10.00 uur richting Tuitjenhorn. In de bus werden loten verkocht voor de grote Zonnebloemloterij. De trekking is op 24 oktober a.s.

Wegens de grote belangstelling reden er ook nog twee auto's mee met daarin 8 vrijwilligers. Deze stonden de bus al op te wachten in Tuitjenhorn. Nadat de rolstoelen opgehaald waren en iedereen een plekje had gekregen, zijn we het park ingewandeld.

Langs de apen, kamelen, kangoeroe's, oehoe's, damherten en nog vele andere dieren liepen we langzaam richting restaurant. De weergoden waren ons goed gezind zodat we op het terras desgewenst een kopje koffie konden drinken. Binnen werd daarna de lunch geserveerd bestaande uit een kopje heerlijke tomantensoep, een broodje kroket en als toetje een advocaatje met slagroom of een ander drankje.

Na de lunch was er gelegenheid om het kleine museum te bezoeken. Hier stond een collectie oude landbouwwerktuigen, kleding, keukengerei, etc. Ook zag je een bedstede, dokterskamer, kantoortje en andere beroepen uit vroeger tijd.

Als je je vermaakt, vliegt de tijd en dus gingen we langzaam richting bus. Rond 16.00 uur waren we weer terug in Diemen. Zo kwam er een eind aan een mooie en gezellige dag.

 

Tekst: Sylvia Raveling (vrijwilliger) en Ankie van Wijngaarden (gast)

Sylvia Raveling

06-22574438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken