Stamppottentocht

Zonnebloem afdeling

Terug van weg geweest: De stamppottentocht.

Stamppottentocht

Rond 10.00 uur werd iedereen bij de bus verwacht die op het parkeerterrein bij de Jumbo in Diemen Noord stond. We vertrokken even over half elf en reden eerst een stuk snelweg tot Ede. Daarna ging de tocht binnendoor richting Posbank, een prachtig natuurgebied. De herfstkleuren waren schitterend ondanks het bewolkte weer.

De buschauffeur oogstte grote bewondering op de manier hoe hij de bus over de smalle weg met een aantal heuse haarspeldbochten manoeuvreerde, knap hoor.  Bovenop de Posbank gingen we richting Rheden, De Steeg, Ellecom en Dieren. Langs het Apeldoorn-Dierenskanaal, naar Eerbeek.

In restaurant Heideroos werden we hartelijk ontvangen met een kopje koffie. Daarna kwamen de stampotten op tafel. Er was zuurkool, boerenkool en hutspot met worst, speklapjes, gehaktballetjes en jus. Je kon van alles wat nemen. Het was echt heerlijk. Daarna nog een kleine sorbet toe.

Toen was het alweer tijd om te gaan. We werden vrolijk uitgezwaaid door de mensen van De Heideroos. De bus reed nu rechtstreeks naar Diemen en kwam daar rond 16.00 uur aan. Het was een heerlijke dag.

Tekst: Ankie van Wijngaarden

Sylvia Raveling

06-22574438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken