Paasstukje maken

Zonnebloem afdeling

Traditiegetrouw een bloemstukje maken voor op de Paastafel

Vol goede moed en met een best humeur kwam iedereen binnengedruppeld, vastbesloten om een mooi paasstukje tot stand te brengen.
Na een kopje koffie/thee met een lekkere koek gingen we aan de slag.
Mariëlle werd voorgesteld door Marion en gaf vervolgens een introductie wie ze was en wat de bedoeling was. Nu de bedoeling was helder, maak een paasstukje naar eigen inzicht.
Op tafel lag voor iedereen een bord of schaal, net hoe je het bekijkt, met daarin een in water gedrenkt stuk steekschuim om alles vast te zetten. Er waren verschillende plantjes, hedera en een soort palmboompje. En verdeeld in kleine bakjes allerlei paasspul, kuikentjes, eitjes, strikken in allerlei kleuren, noem maar op.
Iedereen ging als een speer aan de slag en er kwamen veel verschillende creaties op tafel. Na deze vlotte start was het tijd voor de verfraaiing, hier nog een takje weg, eitje erbij, kipje erbij, toch nog een strik.
Aan gespreksstof was geen gebrek en af en toe werd er nog een gezang aangeheven, maar helaas kwam dat niet verder dan de 1e regel.
Na het genot van nog een drankje en wat paaseitjes werd de middag afgesloten met een applaus voor Mariëlle en zeer eigenzinnige paasstukjes. Voor herhaling vatbaar. 

Sylvia Raveling

06-22574438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken