Paasstukje maken

paasstukjejpg

Onder het genot van een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij komen we alvast in de paasstemming

De gasten werden rond 13.00 uur van huis opgehaald en ontvangen door de Paashaas. Er werd koffie of thee ingeschonken en een heerlijk gebakje geserveerd.

Rond half twee begon Mireille Heuft met een welkomstwoord aan alle aanwezigen. Ze legde een beetje uit wat we zouden doen en liet een voorbeeld rondgaan. Het leek heel erg ingewikkeld, maar Mireille stelde ons gerust dat het helemaal goed zou komen.

Als eerste werden de bakjes rondgedeeld. Er waren verschillende kleuren, voor elk wat wils. Daarna werden de bakjes met een laagje zand gevuld en vervolgens kregen we een voor een drie plantjes. Toen die eenmaal naar ons zin in het bakje stonden werd het zand, waar nodig, bijgevuld. Er moest echter wel ruimte overblijven voor de versieringen.

Nadat we een versnapering, advocaatje, fris of sap met wat hartigs erbij, hadden gekregen ging Mireille verder. Er werd een soort sisal uitgedeeld om een nestje te maken en de aarde aan het oog te onttrekken. We legden dat rondom in het bakje. Vervolgens konden we uit een assortiment kuikentjes er één kiezen. Toen kwamen de eitjes in allerlei formaten en tot slot nog wat versierinkjes.

Toen iedereen klaar was werd er nog een rondje drinken aangeboden en ook de worst en kaas kwam nog even langs.

Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. De chauffeurs druppelden binnen om hun gasten weer op te halen.

Het was een ontzettend gezellige middag. Mireille deed het fantastisch met heel veel humor en een goede uitleg. Mede door de hulp van alle vrijwilligers is het een onvergetelijke middag geworden.

Tekst: Ankie van Wijngaarden (gast)

Sylvia Raveling

06-22574438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken