Theater Tournee - 15 oktober 2014

Zonnebloem afdeling

De muzikale klucht "Diner voor twee" was een geweldige belevenis. Helma van Stokkom, organisator, en Dite van Vianen hebben het volgende verslag geschreven.

320 Zonnebloemgasten uit de Regio Dongemond genieten van het Theater

Woensdag, 15 oktober jl., hebben 320 gasten genoten van de muzikale klucht  “Diner voor twee”.

De hoofdrollen werden vertolkt door Ron Brandsteder, Joke de Kruijf, Petra Berger, Rolf Koster en Arwin Kluft. Zij werden bijgestaan door twee stagiaires van de Nederlandse musicalacademie: Guus Boswinkel en Tamara Juinen.

In “Diner voor twee” draait het om tal van komische verwikkelingen in een piepklein, maar chique hotel-restaurant in Venetië, waar een Nederlands-Italiaanse maître (Ron Brandsteder) de scepter zwaait. De musical is speciaal voor De Zonnebloem geschreven en geproduceerd. 

In De Pannehoef te Oosterhout kwamen de taxibusjes aanrijden van Werkendam tot Oosterhout en van Moerdijk  tot Oosterhout. Massaal was er ingeschreven voor deze musical.

Het was een muzikale voorstelling met vele bekende liedjes uit de tijd van onze gasten, maar ook mooie, bekende Italiaanse nummers en bijvoorbeeld “Zonder jou” van Guus Meeuwis.

 In het speciale hotel was plaats voor twee gasten, maar natuurlijk ging er wat mis. Er was een dubbele boeking geplaatst. En zo kwamen een chique echtpaar en een echtpaar uit de Amsterdamse Jordaan samen in één hotelkamer terecht.  Het chique echtpaar had flink betaald voor een elitair arrangement; het andere stel, uit de Jordaan, de man, een volkszanger zonder werk, en de vrouw, een nogal loslippige kapster, had onlangs de postcodeloterij gewonnen. Zij gingen voor het eerst op “chique”.

Dat alles leidt tot heel veel vermakelijke situaties, waarbij vooral de bedscènes opvallen. En de maître d’hôtel (Ron Brandsteder) moet alles in goede banen leiden.

Als dat maar goed gaat! Maar op het eind komt het natuurlijk goed, want het is een echte klucht!

Musicaal stonden op het menu; klassiek, musical, Italiaans en - zeker niet te versmaden!- puur Hollands.  

Alle gasten, maar ook de vrijwilligers, hebben genoten van deze prachtige middag.

Er werd  heel  veel gelachen, gezongen en bij sommige liedjes werd zelfs een traantje weggepinkt.

Het was in één woord geweldig!

 

 

Jan van Vessem

06-57982352
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals