Theater Tournee - 15 oktober 2014

Zonnebloem afdeling

Ook ons bestuurslid, Peter van den Hout, heeft zijn gedachten over deze bijzondere middag op papier gezet. Ron Brandsteder heeft zich vergist ...

Ron Brandsteder maakt vergissing….

15 oktober was het weer zo ver. De Zonnebloem Theater Tournee van de vorige jaren zorgde er voor dat de verwachtingen voor nu hoog gespannen waren. “Diner voor twee” was dit jaar de titel van de voorstelling met een professionele cast.

Bomvol was de vernieuwde Pannehoef in Oosterhout. Dit betekende een lang van te voren uitverkochte zaal met 320 Zonnebloemdeelnemers en talloze scootmobielen en rollators.

Alle aanwezigen hebben als het ware geroken aan een heerlijke middagmaaltijd en hebben daarna gesmuld van het opgediende diner. De regio Dongemond kijkt dan ook met trots terug op deze middag. Prachtig neergezette types door Petra Berger en Joke de Kruijf  zorgden met acteren en zang voor een sprankelende show. De wisselwerking met het publiek was uitstekend. Bekende wijsjes van overbekende liedjes werden uit volle borst meegezongen.

De hoofdrol was echter weggelegd voor Ron Brandsteder, de eigenaar van een Italiaans hotel-restaurant. Groot was de bijval vanuit de zaal bij zijn vertolking van het liedje, bekend door de Honeymoonquiz: “Engelen bestaan niet”.

Hiermee maakte hij echter een vergissing: Engelen bestaan wel degelijk. De tientallen vrijwilligers, die de deelnemers  verzorgden van uit de taxibus tot weer in  bus. Zij waren het ook, die zorgden voor een natje en een droogje in de pauze.

En juist zij, vinden wij bij de regio, zijn echte “engelen”, die wel degelijk nog steeds bestaan. Zij zorgden er namelijk voor dat al die Zonnebloemers voor één middag hun lichamelijke ongemakken konden vergeten!  

Je zou bijna zeggen: Daar kan geen dokter tegen op!

Jan van Vessem

06-57982352
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals