Regiovakantie 2015 / De Heerenhof, Mechelen (Zuid-Limburg)

Zonnebloem afdeling

Verslag regiovakantie 2015 van 16 maart tot en met 21 maart, gemaakt door Corrie Philipse, vrijwilligster en secretaris van Afdeling Raamsdonksveer en Dite van Vianen

De regiovakantie was In één woord: Geweldig!!! Super!!!!! Gewoon geen andere woorden voor. Alles is uitstekend gegaan. Alle gasten hebben er enorm van genoten. Het heeft hen goed gedaan om er eens even helemaal tussenuit te zijn en eens heerlijk verwend te worden.

Locatie Heerenhof was goed, niets op aan te merken, ontbijt-en avondbuffet helemaal lekker en goed verzorgd.

Door Elles en Thea, de staf, was het prima georganiseerd, het kon echt niet beter. Tot in de kleinste details was overal aan gedacht. Ook de kaart, die Dite namens het regiobestuur stuurde, werd heel blij ontvangen.

De eerste drie dagen hebben we enorm geboft met het weer; een uitbundig zonnetje. Vooral met de boottocht was dat echt super. Ook de derde dag naar Mondo Verde liet de Limburgse zon ons niet in de steek. Jammer dat het weer in Aken zo was omgeslagen en zelfs de plaids uit de bus tevoorschijn moesten worden gehaald. De vijfde dag naar Maastricht was ook erg gezellig. Alle gasten met de vrijwilligers hadden heel goed hun best gedaan om een leuk cadeautje te kopen, dat die avond op een grappige wijze aan een ieder werd uitgereikt.

Alle avonden zijn heel gezellig geweest. Door de gasten werd er, en daarbij dan natuurlijk ook de vrijwilligers, heel veel gelachen.

Al op de eerste avond kregen de vijf nieuwe vrijwilligers te horen dat zij ontgroend moesten worden. Dit jaar op een andere manier. Zij kregen de opdracht om een lied te maken. Nou, dat is gelukt. Tijdens de laatste avond is het onderstaande lied ten gehore gebracht, dat was gemaakt op de melodie van: “Altijd is Kortjakje ziek”. Het geeft een beetje weer hoe de week was, met als titel "Met De Zonnebloem op stap".

Omdat het voor mij de 1e keer was, dat ik meeging als vrijwilliger met de regiovakantie, moet ik vermelden dat het voor mij een zeer bijzondere ervaring is geweest, die ik niet had willen missen. Nog steeds ben ik aan het nagenieten en ik moet nog vaak aan de vele verhalen van de gasten denken.

En besef ik des te meer hoe belangrijk het is om gewoon je koffer te kunnen pakken en zelfstandig met vakantie te kunnen gaan, waar je ook heen wilt gaan. 

Corrie Philipse

 

Met de Zonnebloem op stap                                                                        

Ja, dat is toch heus geen grap

Alle gasten fijn verwennen

De vrijwilligers maar rennen

Aangekomen in Heerenhof

‘t Is voor iedereen heel tof

 

Met de Zonnebloem op stap

Ja, dat is toch heus geen grap

Dinsdag varen met de boot

Je zag dat iedereen genoot

‘s Avonds zingen met Marcel

En de polonaise met t’ hele stel

 

Met de Zonnebloem op stap

Ja, dat is toch heus geen grap

Toen naar Landgraaf met de bus

Rolstoel duwen was een hele klus

Kaarten, sjoelen, Rummikub

Kon die avond niet meer stuk

 

Met de Zonnebloem op stap

Ja, dat is toch heus geen grap

Buitenlandse reisje maken

Gingen naar de Dom van Aken

Even wachten in de kou

Gelukkig kwam de sleutel gauw

 

Met de Zonnebloem op stap

Ja, dat is toch heus geen grap

In Maastricht cadeautjes kopen

Kilometers ver gelopen

En als afscheid een diner

Over alles zeer tevree

 

Met de Zonnebloem op stap

Ja, dat is toch heus geen grap

Deze week is fijn geweest

Het was voor iedereen een feest

Hebben wij ons best gedaan?

En de test dan goed doorstaan?

Jan van Vessem

06-57982352
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals