Revue Tournesol

Zonnebloem afdeling

De regio organiseerde deze revue i.s.m. Muziektheater ROES uit Breda in De Pannehoef in Oosterhout. Tournesol is het Franse woord voor zonnebloem, dus heel toepasselijk.

Gaat muziektheater ROES  Zonnebloemminnend Brabant veroveren?

Het was even afwachten. Gewend als we de laatste jaren waren aan de professionele producties van de landelijke  Zonnebloem. Deze productie werd stopgezet. Regio Dongemond ging, gelet op het steeds grotere bezoekersaantal en enthousiasme, door en hoe!

Muziektheater ROES uit Breda werd benaderd en in nauw overleg met onze regio brachten zij een middagvullend programma, waar een wisselwerking ontstond tussen artiesten en bezoekers, die lang zal blijven hangen.

De hele revue, met alles er omheen, werd geschreven en gemaakt door ROES.

Onder leiding van Daniëlle von Stockhausen (veel bühne-ervaring) en rijzende ster Richard Spijkers (momenteel wereldwijd te bewonderen in de musical Peter Pan) werd een prachtige revue op de planken gezet. Zij trokken de andere artiesten mee in een wervelende show van dans, toneel en vooral muziek.

Voor de pauze zagen we op het toneel het decor van de kleedkamer met allerlei verwikkelingen tijdens de revue. Na de pauze zagen we de echte revue op het toneel.

Veel zonnebloem-deelnemers genoten niet alleen van de herkenbare klanken van oude songs, maar gaven hiervan blijk door mee te zingen en mee te leven. Zij beleefden deze middag “als in een roes”.

De prachtige kleding kwam in de uitstekende belichting prima uit en de geluidsweergave was voortreffelijk.

De artiesten versterkten de binding met het publiek door zich tussen hen in te begeven.

Er wordt dikwijls een onderscheid gemaakt tussen professional- en amateurtheater. Door het  enthousiasme van dit theater  bleek dat verschil totaal weg te vallen.

Andere zonnebloemregio’s reageerden door ter plekke te komen kijken   en keerden voldaan huiswaarts. Ook zij weten dat hun regio iets moois te wachten staat!

Wij als bestuur kijken terug op een prima ingevulde gevarieerde middag met een vleugje nostalgie.

Want terwijl het buiten regende, koud en mistroostig was, scheen in  een volle zaal de zon en zagen we al maar ontspannen gezichten. En daar doen we het per slot van rekening toch voor!

Bestuur Regio Dongemond.

Peter van den Hout 

(Dite van Vianen)

 

Jan van Vessem

06-57982352
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals