Cursus 'Aan de slag bij De Zonnebloem'

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op dinsdag 13 december 2016 namen twintig vrijwilligers deel aan de introductiecursus 'Aan de slag bij De Zonnebloem. De cursus werd in Raamsdonksveer gehouden.

De vrijwilligers waren afkomstig van de afdelingen Raamsdonksveer (6), Made (4), Almkerk/Nieuwendijk (4), Oosterhout Stad (2) en Oosterhout Rondom(1). Eén was afkomstig van de afdeling Waspik, terwijl twee nieuwe bestuurders van de Regio Dongemond deelnamen. Na het welkomswoord van voorzitter ad interim Peter van den Hout, zorgde trainster Ellen Joorman voor een interactief programma. In groepjes werd gepraat  en informatie uitgewisseld over o.m. de juiste doelgroep, de organisatiestructuur  en de vijf pijlers van  het meerjarenplan 2014 - 2018.

Na een prima verzorgde lunch in zalenctrum Boelaars werd het middagprogramma voor een groot gedeelte gevuld met de 'core business' van de vereniging, namelijk het bezoekwerk. In groepjes werd gediscussieerd over vragen zoals 'Wat is wel en wat is geen Bezoekwerk'? en 'Wat zijn drempels voor de gast en de vrijwilliger?'

Op het einde van de middag kreeg elke cursusdeelnemer een brochure met achtergrond en het certificaat mee naar huis. Een interessante, leerzame en ook gezellige cursusdag!!

Jan van Vessem

06-57982352
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals