Workshop gesprekstechnieken

Op donderdag 08 november jl. woonden dertien vrijwilligers, afkomstig van de afdelingen Made en Raamsdonksveer, deze interessante workshop bij.

Communiceren: het lijkt zó eenvoudig, maar er zijn vele valkuilen! Open, eerlijke en betekenisvolle ontmoetingen. Trainster Jolanda Nuijtens - Kouwenberg maakte er een interactieve bijeenkomst van. Oefenen in twee - en drietallen, filmpjes van slechte en geslaagde gesprekjes en door op vragen van de deelnemers in hun ontmoetingen met de gasten in te gaan. Vragen zoals: "Hoe pak ik een gesprek met een depressieve gast aan?"of 'Hoe kan je een wending aan het gesprek geven?". Er werd vooral bij de non - verbale communicatie stil gestaan, veel belangrijker dan hetgeen je zegt. Niet alleen je stem, maar je gehele lichaam is bij de communicatie betrokken.

De deelnemers kregen de handout van de presentatie mee en ook een blad met ezelsbruggetjes om e.e.a. gemakkelijker te onthouden.

Ken je ze nog? Wees een OEN ( Open,Eerlijk en Nieuwsgierig) of gebruik LSD (Luisteren,Samenvatten,Doorvragen) en laat OMA (Oordelen,Meningen,Adviezen) thuis!

Jan van Vessem

06-57982352
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals