Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Jubileumboottocht Amsterdam

Zonnebloem afdeling

Jubileumboottocht Amsterdam van ons 25 jarig bestaan als afdeling Doorwerth Heveadorp Wolfheze.

15 juni 2013.
Eindelijk is het dan zover: ons dagje Amsterdam ter ere van het 25-jarig jubileum van onze afdeling. We hebben er lang naar uitgekeken.

Wat ik begrepen heb, waren de meeste gasten al vroeg wakker uit angst, dat zij zich misschien zouden verslapen.
Om 9.10 uur vertrokken wij uit Doorwerth. Een vriendelijk zonnetje liet zich zien. Via de A12, de A30 en de A1 naar Amsterdam. Onze buschauffeuse reed prima en voorzag ons van allerlei informatie tijdens de route. Hoe dichter we Amsterdam naderden, des te donkerder werd de lucht en tenslotte vlak voor onze bestemming brak er een stevige bui los. Maar dit kon het goede humeur niet bederven. Het werd al vrij snel weer droog.

Wij werden aan boord welkom geheten door een gids, de kapitein en iemand van de catering. Onze gids heeft zich geweldig ingezet om veel wetenswaardigheden te vertellen over alle  gebouwen, grachten, bruggen en andere zaken, die we op onze vaartocht tegenkwamen.

Eenmaal aan boord werden we al snel van koffie en cake voorzien. Door het vroege ontbijt was iedereen daar helemaal aan toe. De ploeg vrijwilligers hielp met bedienen, opruimen, afwassen en stond ook de gasten bij als dat nodig was.

De lucht was inmiddels opgeklaard en wij zagen al snel de zon en een prachtige blauwe lucht met soms dikke witte wolken. Zelfs de bovenramen konden open. De zon heeft ons niet meer verlaten.

Eerst werd er gevaren over het IJ achter het Centraal Station, maar geleidelijk voeren we de binnenstad in door de grachten. Hier konden we alle mooie oude geveltjes, pakhuizen, bruggen en fraaie statige herenhuizen bewonderen. Het was niet zomaar een rondvaart. We kwamen op allerlei plekjes waar je met een gewone rondvaart niet komt.

Intussen liet de catering zich ook niet ongemoeid. Na een tweede kop koffie kwam er rond het middaguur een kop overheerlijke mosterdsoep, gevolgd door schalen met smakelijke sandwiches. Alles verliep gesmeerd, mede door de inzet van de vele vrijwilligers. Tot slot nog een toetje en ieders “etensketeltje”  was naar tevredenheid gevuld!

Geleidelijk ging het weer richting bus. Iedereen was voldaan en ook wat moe…. Het was genoeg.
Onze buschauffeuse reed ons dwars door het centrum van Amsterdam (petje af met zo’n grote bus). Zo konden we ook nog vanaf de weg een kijkje nemen naar o.a. het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk, het Anne Frankhuis, de Westertoren en het verbouwde Rijksmuseum.

Om 16.30 uur waren we weer terug in Doorwerth. Ik denk dat iedereen van deze bijzondere dag volop genoten heeft. Alles was perfect: het weer, de organisatie en de stemming. Op naar het volgende jubileum!
 

Nel Bakker

026-3338300
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk