Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

RONDVAART OVER DE FRIESE WATEREN

Op maandag 23 mei maakten we een tocht met een rondvaartboot van rondvaartbedrijf van Dijk over de Friese wateren.

De weergoden  waren ons deze dag niet goed gezind, want in winderig en nat weer verzamelden de deelnemers zich bij het vertrekpunt aan de kade in Drachten.    

Ondanks het trieste weer waren de meesten al vroeg van de partij en kon iedereen op zijn gemak een mooie plek uitzoeken, beneden of boven. Om even na 10 uur vertrok de boot en al gauw daarna zaten we al aan de koffie met cake of koek. Via het industriegebied van Drachten bereikte de boot al snel het ruimere water van de Friese meren. Door de regen was het uitzicht niet ideaal en hoewel de kapitein wel via de microfoon af en toe vertelde waar we waren, was dit slecht te horen.

Na de koffie werden alle deelnemers aan het werk gezet, want er was gezorgd voor het nodig denkwerk ibest pittig. n de vorm van allerlei puzzeltjes, die men gezamenlijk kon uitwerken. Dit zorgde voor veel overleg en men was er een groot gedeelte van de reis mee bezig. Sommige opgaven waren best pittig . Ondertussen werd er een glaasje en een hapje gerserveerd. Natuurlijk ontbrak ook een heerlijke maaltijd met een  voortreffelijke schnitzel, boontjes, appelmoes, aardappelen en ijs toe, ook niet op het programma. De boot was inmiddels aangemeerd in Grouw en vertrok na het eten weer richting Drachten. Sommigen gingen weer verder met de vraagstukjes en ondertussen werd er alweer thee geserveerd.

  Als je druk bezig bent en je vermaakt, gaat de tijd snel en kort nadat er nogmaals van een drankje was  genoten, naderden we alweer de haven van Drachten. Voordat we weer afscheid van elkaar moesten nemen, werden de 4 beste "puzzelaars" nog beloond met een prijsje.

We kunnen terugzien op een geslaagde dag en iedereen ging tevreden aan land, waar de nodige taxi's en familie alweer klaar stond om de gasten op te halen-

boord

                                                                                                                          

 

Appie de Groot

06-51385725
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals