Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Echte oliebollen voor De Zonnebloem

Zonnebloem afdelingsnieuws

Een glimlach op 4.000 gezichten van deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem door uitdelen Echte Oliebollen van Echte Bakker van de Mortel.

Een glimlach op 4.000 gezichten van deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem door uitdelen Echte Oliebollen van Echte Bakker van de Mortel

In 2013 werd in Noord- en Midden Limburg het initiatief genomen voor een langdurige samenwerking met de Zonnebloem. Inmiddels groeit het initiatief gestaag verder en worden er in de maand november 4000 oliebollen uitgedeeld aan de achterban van een aantal Zonnebloemafdelingen. Patrick van de Mortel zorgt voor het uitdelen van oliebollen in de regio’s Erp, Volkel en Mariaheide. 4.000 oliebollen bakken én uitdelen op 11 en 30 november. Dat is de opzet van de Echte oliebollenactie van enkele bakkers uit Brabant en Limburg. Zij bakken de hele nacht oliebollen, de lokale Zonnebloemafdelingen mogen ze verspreiden over deelnemers en vrijwilligers in de regio. “We willen het bakken van onze oliebol, ‘de Echte oliebol’, combineren met een goed initiatief voor de samenleving”, legt Joep Gommans uit, een van de initiatiefnemers. “Ik kende de Zonnebloem goed, omdat mijn oma tot haar 86e vrijwilligster is geweest. De keuze was dus snel gemaakt. Wij gaan voor een glimlach op 4.000 gezichten. De grote hoeveelheid positieve reacties en blije emoties in 2013 en 2014 heeft ons diep geraakt en motiveert ons om door te gaan”


Blij verrast
De actie is zo opgezet dat de lekkernijen worden uitgereikt aan lokale Zonnebloemafdelingen. Patrick van de Mortel zal oliebollen uitdelen aan Zonnebloemafdelingen in de regio’s Erp, Keldonk, Boerdonk, Volkel en Mariaheide. Voor de afdeling Erp, Keldonk en Boerdonk is dit een mooie manier om naar het einde van haar 40-jarig jubileumjaar te gaan. Zij brengt de oliebollen op 30 november rond. De Zonnebloemafdelingen verdelen ze op hun beurt over de deelnemers en vrijwilligers. “Vrijwilligers halen de oliebollen op een centraal punt op en vullen zelf in hoe de verspreiding over de lokale afdelingen verloopt”, vertelt een woordvoerder van Nationale Vereniging de Zonnebloem. “Naar verhouding van het aantal deelnemers en vrijwilligers, krijgt elke afdeling een aantal oliebollen.”

Ook vrijwilligers verrassen
De Zonnebloem was blij verrast met het mooie initiatief van de bakkerijen. “Een geweldige geste! Het is een leuke manier om onze deelnemers, maar ook eens een keer onze vrijwilligers te verrassen. En met het project kunnen we ook wat meer bekendheid krijgen in de buurt, zodat mensen ons nog beter weten te vinden.

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 65 jaar. Er wordt gedacht in oplossingen, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Daarvoor worden onder andere dagjes uit en vakantiereizen georganiseerd. En gaan de meer dan 40.000 vrijwilligers ook regelmatig bij de deelnemers langs. Meer informatie is te vinden op www.zonnebloem.nl

Op naar de 25.000 in 2016

De Echte Oliebol wordt exclusief aangeboden door bakkers die zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Het aantal oliebollen dat in 2015 uitgedeeld wordt is verdubbeld ten opzichte van 2014. Heel erg mooi, maar ook Patrick van de Mortel gelooft in nóg groter succes. Hij roept ook andere Echte Bakkers op om in 2016 mee te doen aan dit mooie initiatief. “Het zou toch geweldig zijn als we dit succes kunnen voortzetten en volgend jaar een lach kunnen toveren op 25.000 gezichten”.

Voor meer informatie over Nationale Vereniging de Zonnebloem kunt u contact opnemen met Marc Ruis, 06-27041838 of marc.ruis@zonnebloem.nl

Annelies van Dongen

0413-212304
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen