Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloem op reis naar Enschede

De Zonnebloemafdeling Erp-Keldonk-Boerdonk, heeft dinsdag 10 juli met 43 gasten en vrijwilligers een uitstapje naar museum Twentse Welle in Enschede gemaakt.

(inmiddels is de naam van het museum vervangen door Museumfabriek).

We vertrokken al vroeg en het was goed reisweer. Onze gastvrouw namens de organisatie, heette iedereen welkom en gaf uitleg over hoe de dag zou verlopen. Bij aankomst werden we ontvangen met koffie en thee. Hierna werden alle gasten en vrijwilligers in twee groepen ingedeeld en kreeg iedere groep een gastheer of gastvrouw, die een rondleiding door het museum verzorgde. Het museum beheert rijke collecties met natuurlijke historie, textielindustrie en oudheidkunde. In het museumrestaurant Bij Rozendaal werd een heerlijke lunch genuttigd, mede mogelijk gemaakt door de gift van de Buffelrun. Textiel heeft een grote rol gespeeld in de Twentse historie, de gidsen lieten al vertellend oude materialen zien, maar ook werden oude weefmachines gedemonstreerd.

Onze buschauffeur gaf nog de mogelijkheid om het monument van de vuurwerkramp te bezoeken. Het is een herdenkingsplek ter nagedachtenis aan de grote vuurwerkramp in Enschede op 13 mei 2000. Op die plek vond de ontploffing plaats.

Rond de klok van 18.00 uur waren we weer in Erp en iedereen keek op een geslaagde dag terug, met dank aan de Bank Giro Loterij.

Annelies van Dongen

0413-212304
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen