Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Museumbezoek

Donderdag 22 november bezocht de afdeling Erp-Keldonk-Boerdonk het Boerenbondsmuseum in Gemert.

We werden ontvangen met koffie/thee en een grote snee krentenmik. Na een algemeen welkom “ in den herd “ werden we opgesplitst in groepen en mocht iedere groep met zijn gids mee rond. Zo kon je een film zien over het boerenleven van jaren geleden en ook het geboortehuis van pater van de Elsen bezichtigen, waar de beer en de koeien op stal stonden. Bij de smidse had de smid het vuur opgestookt en legde vol passie alles uit, zoals ook de klompenmaker die al zijn materiaal liet zien wat nodig is bij het maken van de klompen. Met een rondje door het café en de snoepwinkel kwamen we terecht in een Gemerts wevershuisje waar de wever uitleg gaf en zijn weverskunsten tentoon stelden. De herkenning was alom te horen en velen waren het er over eens dat het tegenwoordig wel wat makkelijker gaat wat betreft het lichamelijk harde werken. Het veldje in het midden was al voorbereid voor het aanleggen van de ijsbaan die er straks in de kerstvakantie van start gaat. Het was een mooie maar koude morgen.

Dank aan de commissie en al de vrijwilligers ook van het Boerenbondsmuseum.

Graag willen we ook de Rabobank hartelijk danken voor hun Raboclubkascampne waarmee we een heel leuk bedrag wederom kunnen besteden aan uitstapjes zoals hierboven vermeld. Door een minimale bijdrage van onze gasten te vragen kunnen we zulk soort activiteiten mede bekostigen. Natuurlijk ook dank aan alle stemmers op onze Zonnebloemafdeling!

Annelies van Dongen

0413-212304
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen