KRAS-Zonnebloemvakantie naar Krefeld 23-05-2011

Zonnebloem afdeling

Wederom een grandioze en zonnige vakantie. De Kras-Zonnebloemvakantie naar Krefeld.

Voor het achtste jaar heeft Hanneke Dobbelsteen, vrijwilliger van de Zonnebloem afdeling Gilze-Hulten een vakantie geregeld, bekend onder de naam Kras- Zonnebloemreizen. Het is een aangepaste vakantiemogelijkheid voor mensen die wat minder mobiel zijn en wat ondersteuning nodig hebben. Ook niet gasten van de Zonnebloem zijn welkom. De bagage wordt o.a. op de kamer gebracht en rollators kunnen mee. Mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel kunnen mee, als ze zelf begeleiding hebben. Hanneke en Corry Bakermans zijn de hele week de attente begeleiders.

Maandag 23 mei vertrekken we vanaf de Sporthal in Gilze naar Duitsland . De bus is bijna vol helaas moesten enkele vakantiegasten afzeggen door ziekte. Sommige vakantiegangers zijn al vaker meegegaan en hebben er veel zin in! Met onderweg een koffiepauze komen we rond lunchtijd in Krefeld aan om 5 dagen te logeren in Hotel Mercure. Het is mooi weer en dat is de hele week zo gebleven op een enkel regenbuitje na. In de komende dagen brengen we een bezoek aan het centrum en de dierentuin van Krefeld. We gaan een dag naar Emmerich ,daar bekijken we het mooie Scheepvaartmuseum ,na de lunch rijden we naar de winkelstad Kleve waar het na het vermoeiende shoppen goed zitten is op een terrasje. De vlg dag gaan we naar de bedevaartsplaats Kevelaer en kunnen we alle kerken bezoeken en een kaarsje aansteken. In Düsseldorf maken we een boottocht over de Rijn. Op vrijdag 27 mei de laatste dag van onze vakantie alweer , gaan we naar het historisch openluchtmuseum in Gefrath. Hier is een prachtig speelgoedmuseum in een oude boerderij gevestigd .Op de terugreis met koffiestop lieten we ons de Limburgsevlaai nog goed smaken! De chauffeur wist tijdens onze reis veel wetenswaardigheden te vertellen over de omgeving en attendeerde ons op de vele mooie dingen. De reisleider en Theo waren erg behulpzaam met de rollators enz. Nadat we genoten hebben van het lekkere afsluitend diner in restaurant “Aan ’t Plein”in Gilze was het weer tijd om afscheid te nemen. We kijken met genoegen terug op de afgelopen mooie en vooral gezellige dagen.

Klik hier voor alle foto's

Willy Huisman

0161-452531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk