Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem Gilze – Hulten op bezoek bij Van der Avoird Trayplant op 04-04-2024.

2024-04-04-van-der-avoird-trayplant-041jpg

Opgehaald door vrijwilligers, of komend met eigen vervoer, verzamelen zich donderdagmiddag 4 april ongeveer 60 personen in de kantine van Van der Avoird Trayplant aan de Rimpelaar.

We zijn uitgenodigd om een bezoek te brengen aan dit, voor velen, onbekende bedrijf, maar waarvan gasten al dikwijls hadden aangegeven hier erg nieuwsgierig naar te zijn. We worden ontvangen met koffie en thee, plus een heerlijke koek. Na een hartelijk welkom door Willy Huisman neemt vervolgens Ger Huijben het woord. In een zeer geanimeerd gesprek, waarbij volop de gelegenheid is om vragen te stellen, neemt hij ons mee naar het ontstaan van het bedrijf door Jan van der Avoird, tot het heden met zijn zoon Peter vanaf 2002 aan het roer. Het bedrijf, dat over 6 locaties is verdeeld, is in zijn totaliteit 64 ha groot, ruim 264 voetbalvelden. Het uitgangspunt van het bedrijf zijn de drie P’s.

People: Er werken 50 vaste medewerkers, ruim 300 uitzendkrachten en in de maanden juli en augustus veel scholieren. Goed zijn voor de mensen die er werken door vertrouwen, goede samenwerking, geen onderscheid, iedereen is belangrijk. b.v. aan uitstapjes en feestjes mag iedereen deelnemen, beloningen zijn er voor iedereen.

Planet: Een groene voetafdruk door op  een duurzame manier te werken. Bijna zelfvoorzienend door warmte en koude opslag, zonnepanelen, circulaire waterhuishouding, lagenteelt. En er is zelfs een stukje wouwervallei gecreëerd een wandelpad langs het bedrijf, dat voor iedereen toegankelijk is.

Profit: Het is een bedrijf, dus er moet ook geld worden verdiend. Trayplant, het woord zegt het al, stekjes in een krat. Van moederplant naar stek is een heel proces, wat nauwkeurig wordt uitgezet. En natuurlijk verkocht. En dit gaat het bedrijf goed af, want zij hebben al verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Tuinbouw Ondernemers Award, Agrifoodpluim en Agrarische Ondernemer van het jaar. Het was een indrukwekkende rondleiding, Ger liet ons de ruimte om rond te kijken hoe alles verloopt. We lopen door ruimtes met de compostgrond, waar de stekjes worden vermeerderd, waar ze worden gesneden en geplant. Dan nog even naar de ruimte waar aardbeien en frambozen worden gekweekt tot nieuwe rassen. De oogst daarvan gaat o.a. naar de voedselbank en een paar horecabedrijven.

Na de rondleiding is er nog even tijd voor een groepsfoto, napraten in de kantine en om Ger te bedanken met een doos Merci. Dan is het weer tijd om naar huis te gaan. Aan de reacties van de gasten en vrijwilligers is te merken dat het een zeer geslaagd bezoek is geweest. Zij hadden niet verwacht dat er zo’n enorm bedrijf aan de Rimpelaar ligt.

Klik hier voor alle foto's van Cor de Kok

Willy Huisman

0161-452531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk