Op bezoek bij boerin Agnes

82915319-2efb-4648-93f3-86f56d56bdb7jpeg

22 deelnemers en 6 vrijwilligers van Zonnebloem Groningen-Stad hebben een erg gezellige en leerzame middag met advocaatproeverij gehad bij boerin Agnes in Gasselternijveen.

Rond het middaguur had iedereen zich verzameld bij  de vertrekplaats Bernlef in Groningen, waar de bus van Zorgreizen op maat keurig op tijd kwam voorrijden. Het instappen ging vlot; ook omdat de bus zowel een lift als slowtrap had. Tijdens de mooie route naar Gasselternijeveen attendeerden  gastheer en gastvrouw Tjerk en Anneke Greidanus van Zorgreizen ons op allerlei bezienswaardigheden onderweg.

Op de boerderij van Boerin Agnes aangekomen werden we naar een bij de boerderij passend zaaltje geleid, waar we zicht hadden op de koeien, zowel aan de muur , als live door een raam. Het aangeboden kopje koffie of thee met advocaat gebak smaakte goed.

Boerin Agnes vertelde vervolgens een interessant en leerzaam verhaal over het mooie en moeilijke  van het boer zijn in deze tijd, ingekleurd met persoonlijke ervaringen. Verschillende deelnemers stelden vragen, waardoor vanzelf een uitwisseling op gang kwam.
Agnes vertelde dat het echt nodig is om in het boerenbedrijf een bijverdienste te hebben. Advocaat maken was bij toeval op hun pad gekomen, wat ze al een tijdje in verschillende smaken maken. Ze lichtte ook het productieproces toe.

En toen werden de verschillende advocaatjes  in kleine bakjes uitgedeeld en kon het proeven beginnen. Dat werd met aandacht en de nodige commentaar uitgebreid gedaan. Je kan wel zeggen dat er echte deskundigen tussen de deelnemers zitten.

Na nog een kopje koffie of thee was het al weer tijd om richting de bus te gaan. Er werden nog wat flesjes advocaat aangeschaft. Via weer een mooie route met toelichting onderweg reden  we terug naar onze startplek 

“Een gezellig, goedverzorgd en leerzaam uitje”, zo vonden de deelnemers. Met dank aan boerin Agnes, het echtpaar Greidanus en de Zonnebloemvrijwilligers, die er zelf ook volop van hebben genoten.

 

Bron en foto’s Erna Snoeren

Secretariaat

06-26314979
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen