Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Activiteiten 2019

Verslag over het jaar 2019.

1e kwartaal 2019.

 

Uitstapje 21 februari 2018. Gezellige ochtend.

 

In café de Droadnagel is een gezellige muziek ochtend georganiseerd door de Zonnebloem uit Haarle.

25 gasten waren aanwezig om deze muziek van Annet Nikamp uit Nijverdal, mee te zingen onder genot van een kopje koffie met wat lekkers.

Pannenkoeken  waren geregeld voor het middaguur als lunch.

 

2e kwartaal 2019.

 

Paas attentie april 2018.

 

39 personen afkomstig in of uit Haarle kregen een paas attentie. Deze zijn door de vrijwilligers naar zieken thuis of in verzorgingshuizen gebracht.

 

Uitstapje 10 mei 2019. Cactus Oase Ruurlo.

 

Op 10 mei was er een uitstapje naar de Cactus Oase in Ruurlo  met de bus. 21 gasten uit Haarle gingen mee. Waar zowel de Cactustuin, Indianen expositie, oude ambachten, als de rijdende modelspoorbanen konden worden bekeken. Bij aankomst was er na een welkomstwoord van Annie Cactus zelf, een kopje koffie met iets lekkers. ’s Middags was er een lunch voor gasten en vrijwilligers. Bij afloop kreeg iedereen een cactus mee naar huis.

 

3e kwartaal 2019.

 

Jubileumwedstrijd ‘Wie kweekt de hoogste zonnebloem van Haarle.’

Op 22 maart 2019 was het dan zover. Huis aan huis zijn de zakjes zonnebloempitten bezorgd, zodat ieder huis mee kan doen aan de jubileumwedstrijd van ons zeventig jaar bestaan dit jaar. Opgeven kon alleen via onze website.

Tot 26 augustus 2019 kon men de hoogte doorgeven op onze website, die hiervoor speciaal een eigen pagina heeft gekregen. Achtentwintig volwassen en negen kinderen onder de dertien jaar hebben hieraan mee gedaan.

Op 31 augustus 2019 was er een officiële meeting bij de hoogste doorgegeven hoogtes. De drie volwassenen en een jeugdprijs zijn uitgereikt aan de winnaars. Deze kunnen hun waardebon verzilveren bij de plaatselijke winkeliers in Haarle. Al met al een geslaagde actie.

 

Ziekendag 8 september 2019.

 

De kerk wordt versierd met bloemen. Er zal een gedicht worden voorgelezen tijdens de viering en tevens aandacht worden gevraagd voor zieken en eenzamen onder ons in het dorp.

 

17 zieken werden met een attentie thuis bezocht.

 

Uitstapje met bezoekgasten 17 september 2019.

 

In verband met het 70-jarig bestaan kregen de bezoekgasten een extra uitstapje aangeboden. Onder begeleiding van een boswachter, reden 4 gasten en 3 vrijwilligers in de heideslak over de Sallandse Heuvelrug. Onderweg kregen ze uitleg van de boswachter over bijzondere plekjes. Na afloop was er in het buitencentrum boven op de berg, nog tijd voor een kop koffie met wat lekkers erbij.

 

Stagelopers september 2019.

 

Op 25 september 2019 konden we een verzoek verwezenlijken van twee stagelopers uit ons dorp. Het gaat hier om een maatschappelijke stage van hun school uit voor dertig uur. Ze hebben geholpen met de uitvoering van de actie ‘Zon in de schoorsteen’. Dit hield in, inkopen, pakjes maken, pakjes in ontvangst nemen en controleren, pakjes uitwisseling met Albergen en dit weer verdelen onder de vrijwilligers. Zelf zijn ze ook nog mee geweest om een pakje weg te brengen. Dertig uur moest deze stage zijn. Dit hebben ze keurig afgerond met een certificaat op zak.

 

4e kwartaal 2019.

 

Uitstapje Tuincentrum Borghuis 20 November 2019.

 

33 personen gingen er met de bus mee naar de kerstshow bij Tuincentrum Borghuis. Voor koffie en lunch was gezorgd. Het was weer een gezellige middag.

 

Actie ‘Zon in de schoorsteen’ 2019.

 

Op 22 november konden de pakjesmakers hun pakje inleveren voor de jaarlijkse uitwisseling met Albergen

23 november de Zonnebloem Haarle ging naar Albergen toe voor de jaarlijkse uitwisseling, met surprises en cadeau’s voor 45 mensen in Haarle. Onze 45 pakjes uit Albergen worden gelijk overhandigd.

23 november kunnen de vrijwilligers de suprises en cadeau’s ophalen en wegbrengen naar de gasten. In totaal werden er in Haarle 48 pakketjes rondgebracht.

 

Sinterklaasmiddag 27 november 2019.

 

Voor het eerst in de geschiedenis, hebben Stichting Welzijn Ouderen en De Zonnebloem afdeling Haarle de handen ineengeslagen voor een Sinterklaasmiddag. Deze gezellige middag werd opgeluisterd door twee accordeonisten met mooie meezingers. Sinterklaas en vijf pieten kwamen langs en vertelden leuke anekdotes over de gasten. Eerst was er een kopje koffie en vervolgens kwam er fris of een borrel op tafel. Daarna was er nog een kopje soep en een broodje kroket. Bij het huiswaarts gaan, kreeg ieder ook nog een lekker chocoladeletter mee.

 

Kerst attentie december 2019.

 

44 personen afkomstig in of uit Haarle kregen een kerst attentie. Deze zijn door de vrijwilligers naar zieken en verzorgingshuizen gebracht.

Bianca Kemper

06-12754477
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken