Activiteiten 2022

Verslag over het jaar 2022

1e kwartaal 2022.

 

Voorbereiding paasattenties in samenwerking met de kerk, Stichting Welzijn ouderen en De zonnebloem om alle zieken en ouderen in het dorp en mensen in een verzorgingshuis uit Haarle afkomstig.

 

2e kwartaal 2022.

 

Paas attenties april 2022.

 

52 personen afkomstig in of uit Haarle kregen een paas attentie. De attentie werd dit jaar door het Coronavirus afgegeven aan de deur of werd afgegeven bij het verzorgingshuis. Deze zijn door het bestuur en vrijwilligers naar zieken thuis of in verzorgingshuizen gebracht.

 

Koningsdag 27 april 2022.

 

Via de plaatselijke buurtsuper werden er 110 roomsoesje besteld. Stickers zijn gemaakt en erop geplakt met koninklijk tintje. Een indeling is gemaakt en op Koningsdag om 09.00 uur kwam de actie op gang. De vrijwilligers en bestuursleden deden prima werk om de (gelegenheid)gasten te verrassen met bakje met 5 oranje roomsoezen. Natuurlijk is de thuiszorg afdeling Haarle niet vergeten door de Zonnebloem. Alle vrijwilligers kregen ook een doosje roomsoezen mee naar huis.

 

Uitstapje 25 mei 2022 Zandsculpturen Garderen.

 

Op 25 mei was er een uitstapje naar de zandsculpturen in Garderen met de bus. 28 gasten uit Haarle gingen mee. Bij aankomst wachtte ons meester spreekbeen ons op en zorgde ervoor dat wij zingend naar binnen gingen naar een gereserveerde zaal. Daar was er een lunch voor gasten en vrijwilligers geregeld. Na de lunch kon men de route volgen en de vele zandsculpturen bekijken. Aan het einde van de route  was er nog drinken voor iedereen op het terras.

Op de website https://zonnebloem-haarle.jouwweb.nl/foto-s-uitstapje zijn er foto’s te downloaden over dit uitstapje.

 

Uitstapje 29 juni 2022 Gezellige dag bij Herberg De Pas.

Op 29 juni 2022 is door De Zonnebloem voor 50 gasten, gelegenheidsgasten en vrijwilligers een gezellige dag georganiseerd. De mensen werden bij Herberg De Pas ontvangen met een kopje koffie/thee met iets lekkers.

Met deuntjes van een plaatselijke accordeonist werden gezamenlijk oude herkenbare liederen gezongen. Na de borrel was het tijd voor de lunch.

Tegen half twee kwamen er twee huifkarren voorgereden, getrokken door Friese paarden. Zelfs rolstoelen konden hierin mee. De tocht duurde ongeveer een uur. Het borrelen ging daarna nog even verder met meezing muziek van de accordeonist en de mondharmonica spelers.

Als afsluiting was er voor ieder nog een ijsje, waarna daarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.

Op de website https://zonnebloem-haarle.jouwweb.nl/foto-s-uitstapje zijn er foto’s te downloaden over dit uitstapje.

 

3e kwartaal 2022.

Veldkampfestival 28 augustus 2022.

 

Bij sporthal De Veldkamp traden meerdere artiesten belangeloos op voor 50+ voor het dorp Haarle met muziek uit de jaren 60-70. Doordat onze doelgroep hier ook naar toe kon gaan, hebben de vrijwilligers van de Zonnebloem hun hand en spandiensten aangeboden.

 

Ziekendag 11 september 2022.

 

De kerk wordt versierd met bloemen. Er zal een gedicht worden voorgelezen tijdens de viering en tevens aandacht worden gevraagd voor zieken en eenzamen onder ons in het dorp.

 

10 zieken werden met een attentie thuis bezocht.

 

Uitstapje 06-10-2022 Regiomiddag Enter.

Op 6 oktober zijn alle verenigingen uitgenodigd om hun gasten met een beperking een gezellige middag te bezorgen.

Dit mooie middag werd opgeluisterd met een optreden van ‘Dorus’. De vele gasten genieten van de meezingers en konden met Dorus na afloop op de foto.

 

Uitstapje 19-10-2022 Klompenmuseum Luttenberg.

Op 19 oktober heeft De Zonnebloem voor gelegenheidsgasten en de vrijwilligers een uitstapje geregeld naar het klompenmuseum in Luttenberg. Met 18 personen ging iedereen met eigen auto’s van vrijwilligers op pad.

Onder genot van koffie/thee met een plak cake, volgde een workshop en demonstratie klompen maken met de nodige humor. Naast dat men kon winkelen in het klompenatelier, kreeg iedereen een klein souvenir mee naar huis als aandenken.  

 

 

4e kwartaal 2022.

 

Actie ‘Zon in de schoorsteen’ 2022.

 

Op 18 november konden de pakjesmakers hun pakje inleveren voor de jaarlijkse uitwisseling met Albergen

19 november de Zonnebloem Haarle ging naar Albergen toe voor de jaarlijkse uitwisseling, met surprises en cadeau’s voor 45 mensen in Haarle. Onze 45 pakjes uit Albergen worden gelijk overhandigd.

23 november kunnen de vrijwilligers de suprises en cadeau’s ophalen en wegbrengen naar de gasten. In totaal werden er in Haarle 54 pakketjes rondgebracht.

 

Sinterklaasmiddag 30 november 2022.

 

Voor de tweede keer hebben Stichting Welzijn Ouderen en De Zonnebloem afdeling Haarle de handen ineengeslagen voor een Sinterklaasmiddag. Deze gezellige middag werd opgeluisterd door een accordeonist met mooie meezingers. Sinterklaas en vier pieten kwamen langs en vertelden leuke anekdotes over de gasten. Eerst was er een kopje koffie met speculaas en vervolgens kwam er een glaasje fris of een borrel op tafel. Daarna was er nog een kopje soep en een broodje kroket. Bij het huiswaarts gaan, kreeg ieder ook nog een lekker stuk gevulde speculaas mee.

 

Activiteit 8-12-2022 kerstbakje maken.

 

Ouderen boven de 65 jaar konden in het Laarmanhuis onder begeleiding, zelf een kerstbakje maken. Vrijwilligers van De Zonnebloem ondersteunden deze actie. Er waren 27 personen aanwezig bij deze activiteit. Na afloop ging iedereen met het zelfgemaakte kerststuk naar huis.

 

Kerst attentie december 2022.

 

34 personen afkomstig in of uit Haarle kregen een kerst attentie. Deze zijn door de vrijwilligers naar zieken en verzorgingshuizen gebracht.

Bianca Kemper

0612754477
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken