Activiteiten 2023

Verslag over het jaar 2023

1e kwartaal 2023.

Gezellige muziekmiddag 7 februari 2023.

Ouderen boven de 65 jaar, leden van Stichting Welzijn Ouderen, Zonnebloemgasten en de vrijwilligers waren welkom op de gezellige muziekmiddag op 7 februari 2023.

Koren van 'Vespertied' uit Luttenberg, 'Laetare' uit Haarle en het 'Salonorkest Sonoh' uit Hellendoorn/Nijverdal kwamen die middag optreden voor de 80 personen. 

 

Gezellige ochtend 8 maart 2023.

De Zonnebloem heeft een gezellige ochtend georganiseerd in café De Droadnagel. Hierbij is oud Haarlenaar Joop Smit aanwezig, die een vogelfoto presentatie komt geven. Daarnaast kan Joop veel dingen over de vogels vertellen. Voor deze foto's die Joop zelf maakt, reist hij heel Nederland door. 

Vooraf aan deze presentatie, waar 41 personen aanwezig waren, was er koffie/thee met een punt vruchtentaart. Na het woord van welkom, ging de eerst sessie met foto's van start. 

In de pauze wordt iedereen van een drankje voorzien. Hierna volgt de tweede sessie met foto's en filmpjes, waarbij vele vragen tijdens de sessie's door Joop werden beantwoord.

Als lunch waren er pannenkoeken en een drankje voor iedereen. Na het slotwoord ging iedereen weer huiswaard met een hoop vogelkennis erbij.

 

Activiteit 29 maart 2023 paasstukje maken.

Mensen van onze doelgroep konden in het Laarmanhuis onder begeleiding, zelf een paasstukje maken. Dit alles onder een genot van een kop koffie/thee met wat lekkers erbij.

Vrijwilligers van De Zonnebloem ondersteunden deze actie. Er waren 33 personen aanwezig bij deze activiteit. Na afloop ging iedereen met het zelfgemaakte paasstukje naar huis.

 

2e kwartaal 2023.

 

Koningsdag 27 april 2023.

 

Via de plaatselijke buurtsuper werden er 110 tompoucen besteld.

Stickers zijn gemaakt en erop geplakt met koninklijk tintje.

Een indeling is gemaakt en op Koningsdag om 09.00 uur kwam de actie op gang.

De vrijwilligers en bestuursleden deden prima werk om de (gelegenheid)gasten te verrassen met bakje met 2 oranje tompoucen.

Natuurlijk is de thuiszorg afdeling Haarle niet vergeten door de Zonnebloem.

Alle vrijwilligers kregen ook een doosje tompoucen mee naar huis.

 

Uitstapje Heideslak 17 mei 2023.

Er zijn 22 personen in drie groepen mee geweest met de heideslak voor een tocht over de Sallandse Heuvelrug. Door een gids van Staats Bos Beheer is er nodige informatie verteld aan de reizigers. Daarna is er wat te drinken aangeboden, met iets lekkers erbij. 

 

Uitstapje busreis en stoomtrein 07 juni 2023.

Maar liefst 51 personen gingen mee met de bus naar Haaksbergen. We stappen over in de stoomtrein, die naar Boekelo reist. Daar aangekomen maken we een korte wandeling naar eetcafé De Buren. Hier wacht ons een lunch, soep, kroket en wat te drinken. Over het perron wandelen we naar het spoorwegmuseum om deze te bezichtigen. Daarna wordt de terugreis met de stoomtrein aanvaard. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde dag.

 

3e kwartaal 2023.

 

Ziekendag 9 september 2023.

De kerk wordt versierd met bloemen. Er zal een gedicht worden voorgelezen tijdens de viering en tevens aandacht worden gevraagd voor zieken en eenzamen onder ons in het dorp.

12 zieken werden met een attentie thuis bezocht door vrijwilligers van De Zonnebloem.

 

Workshop 19 september 2023.

Bestuur en vrijwilligers hebben gezamenlijk een workshop ‘Samen dementie vriendelijk’ gevolgd. Deze workshop wordt gegeven door vrijwilligers van de Alzheimer Nederland. Hierbij leer je de tien signalen van dementie herkennen. Samen met de GOED methode die deze avond voorbij komt, leer je in stappen denken. Heel leerzaam, met vooraf al een training voor de workshop. Deze is online ook te doen.

Kijk maar eens op: 

https://www.samendementievriendelijk.nl/wat-kun-jij-doen

 

4e kwartaal 2023.

 

Gezellige ochtend 18 oktober 2023.

In sporthal De Veldkamp is de zaal verdaag omgetoverd naar een verteltheater. Hier wordt een levensverhaal vertelt met ondersteuning van muziek. De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Bij deze morgen waren 44 personen aanwezig. Vooraf was er koffie of thee met een plakje cake voor iedereen. Na de voorstelling was er een lunch met soep en broodjes. Onder genot van een drankje kon de gasten nog even na kletsen.

Voor meer informatie over het verteltheater.

https://www.muzikaalverteltheater.nl/linh/het-muzikaal-verteltheater/

 

Actie ‘Zon in de schoorsteen’ 2023.

Op 24 november 2023 konden de pakjesmakers hun pakje inleveren voor de jaarlijkse uitwisseling met Albergen

Op 25 november kwam de Zonnebloem Albergen naar Haarle toe voor de jaarlijkse uitwisseling, met surprises en cadeau’s voor 45 mensen in Haarle. Onze 45 pakjes voor Albergen worden gelijk overhandigd.

25 november kunnen de vrijwilligers de suprises en cadeau’s ophalen en wegbrengen naar de gasten.

Mooie surprises en cadeau’s waren er voor 58 mensen in Haarle.

De vrijwilligers hebben de suprises en cadeau’s weggebracht naar de gasten en dorpsbewoners.

 

Sinterklaasmiddag 29 november 2023. 

Stichting Welzijn Ouderen en De Zonnebloem afdeling Haarle hebben opnieuw de handen ineengeslagen voor een gezellige Sinterklaasmiddag. Sinterklaas en drie pieten kwamen langs en vertelden leuke anekdotes over de gasten, die naar voren werden geroepen. Tussendoor was het tijd voor een beetje beweging en het zingen van Sinterklaas liedjes. Eerst was er een kopje koffie met speculaas en vervolgens kwam er een glaasje fris of een borrel op tafel. Bij het huiswaarts gaan, kreeg ieder ook nog een lekkere chocoladeletter mee.

 

Activiteit 8-12-2023 kerstbakje maken.

Ouderen boven de 65 jaar konden in het Laarmanhuis onder begeleiding, zelf een kerstbakje maken. Vrijwilligers van De Zonnebloem ondersteunden deze actie. Er waren 30 personen aanwezig bij deze activiteit. Na afloop ging iedereen met het zelfgemaakte kerststuk naar huis.

 

Kerst attentie december 2023.

29 personen afkomstig in of uit Haarle kregen een kerst attentie. Deze zijn door de vrijwilligers naar zieken en verzorgingshuizen gebracht.

Bianca Kemper

0612754477
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken