Activiteiten 2024

Verslag over het jaar 2024

1e kwartaal 2024.

Gezellige muziekbingo 21 februari 2024.

De Zonnebloem heeft op 21 februari 2024 zelf een muziekbingo georganiseerd. Na een kop koffie/thee met een heerlijk stukje gebak, ging de bingo van start. Alle aanwezigen konden op hun muziek bingo kaart de titel wegstrepen van alle Nederlandstalige nummers, die ze te horen kregen. Eerst de bovenste rij, daarna de onderste rij en vervolgens door voor de volle kaart. Er mocht meegezongen worden en dat gebeurde ook. Tussendoor was er nog tijd voor een drankje en een borrelhap, voordat de tweede ronde van start ging. Prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs. Er zijn 35 personen op deze gezellige middag geweest.

 

Activiteit 22 maart 2024 paasstukje maken.

Mensen van onze doelgroep konden in het Laarmanhuis onder begeleiding, zelf een paasstukje maken. Dit alles onder een genot van een kop koffie/thee met wat lekkers erbij.

Vrijwilligers van De Zonnebloem ondersteunden deze actie. Er waren 33 personen aanwezig bij deze activiteit. Na afloop ging iedereen met het zelfgemaakte paasstukje naar huis.

 

Paas attentie april 2024. 

29 personen afkomstig in of uit Haarle kregen een paas attentie. Deze zijn door de vrijwilligers naar zieken thuis of in verzorgingshuizen gebracht.

 

Pub-Quiz 24 april 2024.

Voor het eerst hebben 31 personen bij sporthal De Veldkamp de pub-quiz van De Zonnebloem bezocht. Ieder persoon kreeg bij binnenkomst een nummer aangeboden, welk correspondeerde met een tafelnummer in de zaal. In groepen van vijf personen aan een tafel, die een eigen naam mochten bedenken voor hun team, gezamenlijk speelden ze voor de eerste prijs.

Met foto’s, video filmpjes, muziekfragmenten en kennisvragen over Haarle zelf, maar ook internationale gebeurtenissen over de gehele wereld, was dit het totaalplaatje van deze gezellige middag.

De middag begon met koffie/thee met koek en na de eerste ronde was er een rondje drinken met een hapje erbij. Na de tweede ronde van de tien volgende vragen, was er even een pauze tussendoor. Daarna volgden er nog twee ronden van tien vragen. Ook hier kwam men tussendoor voor wat drinken en opnieuw een lekker hapje. Elk groepje kon bij elke vraag van alle vier ronden, ook nog één keer de joker inzetten, bij honderd procent vraag goed. Dat leverde dubbele punten op. Muziekvragen leverde zo wie zo al dubbele punten op, mits je de artiest en de titel van het liedje wist.

Het sterrenteam wist uiteindelijk met één punt verschil te winnen en ging ieders van die groep met een mooie prijs naar huis, na een wel geslaagde middag.

Koningsdag 27 april 2024.

Via de plaatselijke buurtsuper werden er 112 tompoucen besteld. Stickers zijn gemaakt en erop geplakt met koninklijk tintje.Een indeling is gemaakt en op Koningsdag om 09.00 uur kwam de actie op gang.

De vrijwilligers en bestuursleden deden prima werk om de (gelegenheid)gasten te verrassen met bakje met 2 oranje tompoucen.Natuurlijk is de thuiszorg afdeling Haarle niet vergeten door de Zonnebloem.

Alle vrijwilligers kregen ook een doosje tompoucen mee naar huis.

Bianca Kemper

0612754477
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken