Bevrijdingslunch

bevrijdingslunch-zonnebloem-202305055079-2jpg

Vrijdag 5 mei om 12.00 uur was het dan zover. Een aantal auto’s reden kris kras door Heerhugowaard om de gasten van de Zonnebloem op te halen om allemaal te verzamelen voor de ingang van Gewoon Lekker

 
Bij de ingang was het best druk, rollators bij elkaar zetten en zorgen dat iedereen de juiste straks weer mee kon nemen, de jassen keurig per wijk op de kapstok maar uiteindelijk was de zaal gevuld met bijna 100 gasten en vrijwilligers .
 
In mijn herinnering stonden er meer dan  10 grote ronde tafels, een heel kleurrijk geheel en jawel, het was een grote zoemende en kwebbelende massa.
 
De zaal was mooi versierd, een groot zonnebloem boeket, de driekleur wapperde vrolijk aan de muur en de tafels waren prachtig aangekleed met vlaggetjes, leuk kunstig boeketje op elke tafel ( gesponsord door Nuyens Middenwaard ), de koffiekopjes stonden al klaar.
 
De muziek werd verzorgd door Henk en Tinie, en zorgde voor een vrolijke achtergrond.
 
Daarnaast vonden wij het heel plezierig dat Alexandra Heeremans het feestje op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.
 
Maar ik wil toch even stilstaan om een dankwoord te richten aan NEL BUTER ( trouwens ook aan haar man Wil en haar schoonzus )
 
Zij hebben alles geregeld, de hele logistiek, de aankleding van de zaal en vooral de mooie tafels, de bloemstukjes, de gehaakte Zonnebloem broches, de lunch samenstelling, zelfs de muzikanten die zij in Diemen wist te vinden en die belangeloos kwamen optreden.
 
Petje af Nel, je zou zo bij een groot evenementen bureau kunnen gaan werken. Hulde !
 
Verder was het eten prima verzorgd: koffie, kopje soep, broodjes en ook nog een toetje en eenieder genoot zichtbaar.
 
Voor het dessert hadden wij nog een bijzonder moment waarop twee dames, GRE VAN STRALEN EN TONNY VAN STRALENBIJVOET, beiden 25 jaar werkzaam voor onze mooie vereniging, gehuldigd werden voor hun verdiensten met een oorkonde en de o zo verdiende gouden speld.
 
Het toetje vervolgens was de piece de resistance oftewel heel lekker waarna iedereen, onder de muziek van  “ We’ll meet again “,  de noodzakelijke spullen bij elkaar verzamelde  en met een blij gezicht de zaal verliet, sommigen moe maar allen heel voldaan.
 
Aan eenieder dank voor de mooie dag en hoop jullie allen volgend jaar weer te zien voor de Bevrijdingslunch 2024.
 
Groet
 
Paul Theeuwen

 

Afd. Heerhugowaard

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken