Concert "Jong voor Oud"

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 10 mei vond weer het jaarlijkse concert "Jong voor Oud" plaats in de kapel van Parc Imstenrade.

Zo'n 120 liefhebbers van klassieke muziek genoten deze middag weer van een prachtig concert.

Het eerste gedeelte werd verzorgd door het Duo Eurasia, bestaande uit de echtgenoten Ekaterina Degtiareva (altviool) en Stanislav Degtyarev (cello). Zij begonnen hun samenspel als duo in Moskou in 2011. Oorspronkelijk speelden zij Barokmuziek, maar een paar jaar later besloten zij hun repertoire uit te breiden met allerlei genres. Tegenwoordig studeren ze beiden aan het Conservatorium in Maastricht.

Na de pauze met een kop koffie / thee en een heerlijke wafel was het de beurt aan het Duo Larrocha, bestaande uit twee Spaanse dames: Merce Font (gitaar) en Queralt Aymerich (zang / sopraan). De twee musici hebben elkaar pas leren kennen tijdens hun batchelor studie aan het conservatorium in Maastricht. Zij besloten om Spaanse en Catelaanse muziek uit te voeren in het buitenland. Daarnaast bevat hun repertoire ook enkele prachtige Italiaanse en Zuid-Amerikaanse stukken.

Het was een middag met prachtige muziek. Iedereen heeft met volle teugen genoten.

Wim Bosch

0455421588
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Winkelen