Jaarlijkse reisje 2017 naar museum Klok en Peel te Asten

Zonnebloem afdeling

Het jaarlijkse reisje van de Zonnebloem afdeling Heerlerbaan had als bestemming het museum "Klok en Peel" te Asten.

Na enkele dagen met veel regen hielden we ons hart vast. Het zal toch niet waar zijn: een reisje op een regenachtige dag. Hoewel de voorspellingen allemaal een droge dag aangaven, zag het hier nog niet naar uit 's morgens. Het weer knapte echter al snel op en ook het zonnetje liet zich zien.

Met 2 bussen vertrokken we - nadat iedereen zijn/haar plekje had gevonden - tegen half twaalf richting Asten, waar we een uurtje later arriveerden. De koffie met een lekker stuk Limburgse vlaai stond al op ons te wachten.

De mensen, die zich hadden opgegeven voor een rondleiding werden in twee groepen ingedeeld. Terwijl de eerste groep een kijkje nam in het Klokkenmuseum konden de anderen een bezoek brengen aan het Peelmuseum. Daarna volgde een tweede rondleiding. Er was heel wat te zien en natuurlijk ook te horen. Iedereen weet nu "waar de klepel hangt".

Ook op het terras en in de prachtige tuin kon iedereen genieten in de zon of de schaduw.

Nadat iedereen weer een plaatsje had gevonden in de bus en alle rollators weer in het ruim waren opgeborgen werd rond 4 uur koers gezet richting Soerendonk, waar we met Brabantse gastvrijheid werden onvangen voor het diner. Er was voor iedereen meer dan genoeg te eten en het smaakte prima.

Om 7 uur zat iedereen weer in de bus en vertrokken we  richting Heerlerbaan. We werden door onze beide chauffeurs weer veilig thuisgebracht.

Wat hebben we allemaal genoten van deze heerlijke dag !!!!!!

Wim Bosch

0455421588
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Winkelen