Zonnebloem Heerlerbaan viert 60-jarig bestaan

img20180830172636jpg

Op donderdag 30 augustus werd het 60 jarig jubileum gevierd van de Afdeling Heerlerbaan. Dus alle reden voor een feestje.

Dit werd gevierd in onze vertrouwde locatie op Heerlerbaan: de Caumerbron. Gestart werd om 14.30 uur met een kopje koffie / thee en een lekker stuk vlaai. Zoals gewend volgde er een leuk programma

Een eerste optreden van Paul van Loo bestond uit een aantal prachtige luisterliedjes.

Daarna volgde een toespraak van onze voorzitter Hans Bervoets. Hij keek terug op 60 jaar Zonnebloem en stelde vast, dat er heel wat is veranderd in de loop der jaren. Zo waren er in de beginjaren slechts weinig voorzieningen voor mensen met lichamelijke beperkingen. Het kwam zelfs voor dat mensen nooit buiten kwamen. Een rolstoel werd nauwelijks waargenomen in het straatbeeld. Op het gebied van de mobiliteit is er in de afgelopen 60 jaar heel veel gebeurd. Ook de zelfstandigheid is daardoor een stuk groter geworden. In de beginjaren was de taak van de Zonnebloem ook veel meer gericht op “zorg hebben voor de medemens”. Nu is het werk van de Zonnebloem er op gericht om mensen met beperkingen deel te laten nemen aan het maatschappelijk leven, ze erbij te blijven betrekken. Steeds meer ook wordt samengewerking gezocht met andere organisaties in de wijk. Samen bereik je immers meer dan alleen!

Jos Verboeket, de voorzitter van de regio Heerlen feliciteerde de afdeling Heerlerbaan met het bereiken van deze mijlpaal. Hij sprak zijn waardering uit voor de wijze, waarop de afdeling functioneert.

Vervolgens was er een gratis loterij met vele mooie prijzen.

Het programma werd vervolgd met een tweede optreden van Paul van Loo. Hij zong Limburgse liedjes en liedjes uit “onze jonge jaren”. Er werd uit volle borst meegezongen.

Om half zes stond het koud / warm buffet gereed en werd iedereen uitgenodigd om alle lekkere dingen te komen proeven. Het smaakte prima !!!

Rond 19.00 uur vertrok iedereen weer voldaan huiswaarts. Het was een geslaagd feest !!!

Wim Bosch

0455421588
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Winkelen