Jaarlijkse reisje 2019

img20190724121540jpg

Op 24 juli was het weer zover: het jaarlijkse reisje van de Zonnebloem Heerlerbaan

De weersvoorspelling voor deze dag was voor enkele deelnemers reden om zich af te melden. Er werd een temperatuur voorspeld van maar liefst 37 graden.

Rond 11.00 uur werd opgestapt bij Parc Imstenrade en op de Corisbergweg. De bedoeling was met een rolstoelbus, maar deze was helaas wegens een defect niet beschikbaar. Naast een gewone touringcar met speciale trap werd een rolstoelbusje ingezet. Een prima oplossing.

Om 11.15 uur vertrokken beide bussen richting Nederweert-Eind, waar een bezoek werd gebracht aan het Openluchtmuseum Eynderhoof. We werden met open armen ontvangen. Nog vóór de koffie was er voor iedereen een verfrissend glas water. Daarna dus koffie met een lekker stuk zelfgebakken vlaai.

Na de koffie werd het museum bezocht. In een aantal gerestaureerde boerderijen werden vele oude ambachten getoond. De aanwezige vrijwilligers (het museum telt er in totaal zo'n 350) toonden hun "kunsten" en beantwoordden alle gestelde vragen. Het museum ziet er werkelijk schitterend uit en is uitstekend verzorgd.

Een van onze gasten, Veronique, werd met de Zonnebloemauto vervoerd. Zij had deze verwendag nog tegoed als prijswinnares van de "Unileveractie" bij de Plus eind 2018.

Om 16.15 uur werd onze reis vervolgd richting Soerendonk, waar ons bij restaurant "Antoine" een uitgebreid 3-gangen menu stond te wachten. Iedereen liet het zich smaken.

Om 18.45 uur stonden de bussen weer gereed voor de terugrit naar Heerlen.

Door de Airco in de bus en het restaurant en de relatieve koelte in het museum viel de warmte nog mee. Alle deelnemers hebben weer genoten van deze dag!!!

Wim Bosch

0455421588
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Winkelen