Maria Mertens 60 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem Heerlerbaan

img1029jpg

Op 30 april was het 60 jaar geleden, dat Maria Mertens zich aanmeldde als vrijwilligster bij de Zonnebloem Heerlerbaan.

Het grote feest, dat voor dit 60-jarig jubileum was gepland, kon helaas door het CORONA-virus geen doorgang vinden.

Een dergelijk heuglijk feit mochten we echter niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom werd er gezocht naar een oplossing passend bij de 1 ½ meter maatschappij.

Aan alle vrijwilligers werd gevraagd een kaart te sturen. Aan deze oproep werd door veel vrijwilligers gehoor gegeven (de 1e verrassing voor Maria).

Op 30 april werd haar huis in alle vroegte met hulp van de overburen versierd met de Zonnebloemvlag. Aangezien dit niet geheel geruisloos ging moest Maria toch even gaan kijken wat er aan de hand was (de 2e verrassing voor Maria).

Om 11.00 uur werd Maria naar de voorkant van haar huis gelokt. Hier werd ze toegesproken door Hans Bervoets, voorzitter van de Zonnebloem Heerlerbaan.

Uiteraard werd het “lang zal ze leven” gezongen voor Maria door de aanwezige bestuursleden en de overburen.

Een grote bos bloemen en het insigne, behorend bij dit 60-jarig jubileum stonden reeds klaar op een tafeltje, zodat op deze manier de afstand van 1 ½ meter in acht genomen kon worden (de 3e verrassing voor Maria).

Achterom bij Maria werd nog even een kop koffie gedronken en een stuk appeltaart gegeten, die Maria de dag ervoor voor alle zekerheid toch maar even had gebakken.

Al deze verrassingen kon Maria uiteraard zeer waarderen. Ze straalde van oor tot oor.

Zo vlug de situatie het toelaat zal het feest uiteraard alsnog plaatsvinden.

 

Wim Bosch

0455421588
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Winkelen