Een heerlijk dagje varen op de Maas

img20230530220504jpg

25 juli was het eindelijk zover. Ons jaarlijks reisje stond op het programma

Met de bus richting Maasbracht, maar eerst een rondrit door Heerlen, want  niet op 2 maar op 3 plaatsen werd opgestapt dit jaar. Na Parc Imstenrade en de Corisbergweg werd voor het eerst gestopt in de van Weerden Poelmanstraat in het Bekkerveld. Dit had te maken met de nieuwe  gefuseerde afdeling Heerlerbaan-Bekkerveld.

Met een volle bus (50 personen en in de laadruimte vol rollators) bracht chauffeur Rob ons keurig op schema naar de boot in Maasbracht. Zoals gepland bereikten we  ons eerste reisdoel, de haven in Maasbracht, rond kwart voor twaalf. De boot van rederij Cascade lag al op ons te wachtenen we werden hartelijk welkom geheten door de kapitein en zijn bemanning.

De tafels waren al gedekt voor de lunch met lekkere broodjes en koffie/thee. Om 12.30 uur werden de trossen los gegooid en werd koers gezet richting de maasplassen bij Roermond. Onderweg  liepen we wat vertraging op bij de enige sluis op onze route, omdat een groot passagiersschip van 110 meter lang van de andere kant de sluis moest passeren.

Intussen werd er druk gebabbeld onder het genot van een drankje, een goed glas wijn en zelfs een advocaatje met slagroom. Aangezien het best aardig weer was geworden met af en toe een zonnetje werd ook het bovendek door een aantal mensen opgezocht. Hier was het genieten van de prachtige omgeving. Langs de maasplassen lag het vol met campings en haventjes. We hebben ook de drijvende huizen kunnen bewonderen. Een paar vrijwilligster mochten van de kapitein zelf even aan het roer staan.

 Tegen 6 uur waren alle passagiers weer veilig thuis en konden ze nagenieten van deze heerlijke dag.  

Wim Bosch

0455421588
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Winkelen