50 jarig jubileum Zonnebloem afd. Hengevelde

Zonnebloem afdeling

Op vrijdag 28 oktober vierde de afd. Hengevelde haar 50 jarig jubileum

Gouden Zonnebloem krijgt veel waardering

Vrijdagmiddag 28 oktober vierde de Zonnebloemafdeling Hengevelde haar

50 jarig jubileum.

Bij binnenkomst werden de gasten verwelkomd met een drankje en draaiorgelmuziek.

Voorzitter José Vehof ging in haar welkomstwoord terug naar 28 oktober 1966, toen vanuit de ziekenbezoekgroep van de parochie Hengevelde de Zonnebloemafdeling Hengevelde werd opgericht op initiatief van Bouke Minnema en Kapelaan Dirksen en een aantal vrijwilligsters, van wie er ook nu een aantal naar zaal Assink waren gekomen om dit jubileum mee te vieren.

Nu 50 jaar later is de afdeling Hengevelde uitgegroeid naar 17 vrijwilligers, die nog altijd de zieken bezoeken,  maar er ook zijn om te voorkomen dat mensen met een fysieke beperking in een sociaal isolement terecht komen. Naast het bezoekwerk zetten zij zich ook geheel belangeloos in bij uitstapjes en andere door de Zonnebloem georganiseerde activiteiten zowel plaatselijk als regionaal. Deze middag stonden zij daarom dan ook in het middelpunt van de belangstelling  en werden volop in het (zonnebloem)zonnetje gezet.

Dat de Zonnebloem leeft in Hengevelde bleek wel uit het grote aantal zonnebloemgasten dat aanwezig was deze feestelijke middag en aan de lovende woorden van Diny Winkels de voorzitter van het regiobestuur en wethouder Zwanenburg hoofd Sociaal Domein van de gemeente Hof van Twente.

Maar door de waardering van de SIO, de plaatselijke ondernemersvereniging, kregen de vrijwilligers toch wel een kippenvelmoment, er was als verrassing voor elke vrijwilliger, 17 in totaal, een tas met het Zonnebloemembleem gevuld met cadeautjes van verschillende ondernemers uit Hengevelde.

Ook door het bestuur van de plaatselijke Zonnebloemafdeling werden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet.

Na het officiële gedeelte werd het tijd voor een hapje en drankje en zorgde zangeres Merel van Merel Events voor een feestelijke stemming met haar mooie stem en liedjes die door de gasten volop konden worden meegezongen, terwijl de vrijwilligers geregeld in polonaise door de zaal gingen. In het tweede deel van haar programma voerde Merel, nadat iedereen was voorzien van een bloemenslinger, de aanwezigen mee naar Tropische sferen.

Het bestuur en de vrijwilligsters van De Zonnebloem in Hengevelde bedanken iedereen voor hun aanwezigheid, de lovende woorden en de vele giften en cadeautjes die we ontvingen, het geeft ons de inspiratie om door te gaan met ons werk en zoals onze voorzitter zei er vaak meer “energie uit te halen dan dat we erin stoppen”. Bij het verlaten van de zaal ontvingen de gasten nog een kleine attentie als dank voor hun aanwezigheid.

Op de facebooksite van de Zonnebloem Hengevelde kunt u binnenkort alle foto’s van dit jubileumfeest vinden.

 

 

 

 

Ingrid Rook

06-55072261
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk