Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Carnavalskienen

Zonnebloem afdeling

Woensdag 3 februari carnavalskienen.

Carnavalskienen 3-2-2016

Door winterse hagel en stormachtige wind zijn op de woensdag voor de carnaval toch vele gasten van de Zonnebloem naar de Bombardon gekomen om hun geluk te beproeven met carnavalskienen.

Na een stuk ‘dieke vlaai’ en ‘ein tas koffie’ worden de kienkaarten uitgedeeld. De meesten, ervaren als ze zijn met dit spelletje, hebben zich  goed voorbereid en hebben hun fiches al gereed.  Het is een beetje spannend want  iedereen  moet goed opletten;  er wordt namelijk een verhaal verteld over het bereiden van balkenbrij en in dat verhaal zijn alle kiennummers verwerkt.  Natuurlijk zijn er degelijke prijzen te winnen en bij het eerste rijtje krijgt de winnaar al een stuk balkenbrij.

Tijdens de pauze worden we getrakteerd op, U raadt het al, een stukje balkenbrij op een sneetje roggebrood. Na deze versnapering gaat het verder met gewoon kienen; de worsten, de koffie, de bonbons en nog andere prijzen moeten immers  toch hun weg vinden naar de tassen van onze zonnebloemgasten. Aan het einde van de middag ziet het er naar uit dat iedereen zich heeft geamuseerd, met name ook door de service van Cor Rutten.

We sluiten deze middag af met een toepasselijke carnavalsspreuk: waer of gaein waer, met de Zonnebloem gaon wae gaer!

Ingezonden door Bertine Joosten.                                                                

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk