Huifkartocht naar Boer Frank.

Zonnebloem afdeling

 

Huifkartocht Boer Frank:

Zonnebloem afdeling Heythuysen:

Op zaterdag 21 mei trokken 24 deelnemers van de afdeling Heythuysen er met de huifkar op uit om een bezoek te brengen aan de geitenfarm van boer Frank en Anita, bekend van het tv – programma: “boer zoekt vrouw”. De deelnemers konden op 3 verschillende plaatsen opstappen. Nadat iedereen veilig en wel een plekje had gevonden in de prachtig versierde huifkar voorzien van Zonnebloemballonnen en een Zonnebloemvlag, zette de tractor onder luid getoeter zijn vaart in. De huifkar werd achtervolgd door enkele auto’s met deelnemers die op eigen gelegenheid naar de geitenfarm gingen.Middels een toeristische route door het prachtige buitengebied van Heythuysen, kwamen we keurig op tijd bij boer Frank en Anita aan. Hier werden we opgevangen door Anita, de vriendin van Boer Frank. Anita heette ons van harte welkom op de geitenfarm en begeleidde ons naar een kantine  waar koffie/thee en een heerlijk linzengebakje al op ons stond te wachten. Na de koffie/thee kregen we als afsluiter een glaasje Violatta. Dit is een likeur gemaakt van geitenmelk en blauwe bessen. Nadat iedereen zich dat goed had laten smaken kregen we uitleg over het ontstaan van de geitenfarm. Anita vertelde vol overgave hoe de liefde en passie voor geiten bij zowel boer Frank als ook bij haar zelf is ontstaan. Inmiddels is deze passie uitgegroeid tot een enorm grote geitenboerderij. Tijdens de uitleg was er ruimte om vragen te stellen. Nadat Anita klaar was met haar verhaal  en er geen vragen meer waren, mochten we in 2 kleinere groepen een kijkje nemen in de stallen. De ene groep werd rondgeleid door Anita en de andere groep door haar zusje Elly. Beide dames vertelden enthousiast wat er allemaal gebeurde in en rondom de boerderij. We hebben van heel dichtbij mogen kijken en beleven hoe het er op een geitenfarm aan toe gaat. Zo hebben we de melkstallen gezien, waar op dat moment de geiten gemolken werden. Ook hebben we gezien hoe het voederen eraan toe gaat, middels een voedermolen. In de stallen lagen de geiten er heel rustig en ontspannen bij. Er was zelfs een massageborstel aanwezig in de stallen, waar de geiten heel graag gebruik van maakte. Het is te vergelijken met een schoonheidsbehandeling bij mensen: “Niet echt nodig, maar wel heel erg lekker”. De geiten waren erg nieuwsgierig, keken graag over het hekwerk heen en knabbelde zo hier en daar aan schoenen, rollators en rolstoelen. In de stallen hebben we nog uitleg gekregen over de geiten zelf. Nadat beide groepen voorzien waren  van informatie en een goede indruk van het werk op de geitenfarm hadden gekregen, zijn we weer terug naar de kantine gegaan. Vervolgens mochten we nog naar het winkeltje: Frank’s farm Favorites, waar je Violatta, geitenkaas en diverse andere producten kon kopen als mooi aandenken aan een gezellige middag. Nadat de handen goed gevuld waren met cadeautjes/tassen, werd er afscheid genomen van Anita en haar zusje Elly. De zonnebloemvrijwilligers bedankte Anita voor de gastvrijheid op deze middag. We kregen allemaal nog een paar foldertjes mee over de boerderij met als goedmakertje foto’s van boer Frank, want die hadden we wel een beetje gemist vandaag! Nadat we afscheid hadden genomen van Anita, stapten de meeste deelnemers weer in de huifkar om onze route richting huis te vervolgen. Het was een zeer geslaagde middag, waarbij het weer ons goed gezind was. De deelnemers hebben genoten!

Ingezonden door:  Angelique Knops.

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk