Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Openluchtmuseum Eynderhoof

Zonnebloem afdeling

Uitstapje naar Eynderhoof in Nederweert-Eind.

 

Op vrijdag 14 april 2017 zijn we met onze gasten naar openluchtmuseum Eynderhoof geweest.

We werden hartelijk ontvangen en na een woord van welkom werden de gasten verdeeld in twee groepen met elk een gids.

We hebben o.a. de klompenmakerij bezocht, de houtzagerij, het stroopfabriekje, een klein kapelletje en de mandenvlechterij. Daarna bezochten we het oude “bakhoes’’ waar het heerlijk rook naar knapkoeken. Buiten stonden de vers gebakken vlaaien waar iedereen zin in had. Even later mochten wij tijdens de pauze, in de boerderij van Liberte Gon, heerlijk smikkelen van de vlaai en de verse koffie.

Na ons een beetje opgewarmd te hebben gingen we verder. We bezochten de man achter het weefgetouw en we kregen het verhaal te horen over glas in lood en verftechnieken. Er werd veel verteld over de verschillende bouwstijlen van de gebouwen. In het winkelke kon men tenslotte oud Hollands snoep, “kruutje’’ en knutseldingetjes kopen. 

Het was een gezellige maar vooral leerzame middag met velerlei verhalen uit het verleden.

Ingezonden door: Mariella Knoops en Mia Schreurs

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk