Kapel Onder de Linden

Zonnebloem afdeling

Op woensdag 17 mei vond een activiteit van de Zonnebloem afd. Heythuysen plaats.

In Kapel Onder de Linden in Thorn werd een H. Mis opgedragen door Pastoor Vankan uit Heythuysen. Deze H. Mis stond geheel in het teken van de Maria maand. Vroeg in de middag gingen we met 30 gasten en 9 vrijwilligers richting Thorn, terwijl de zon hoog aan de hemel stond en de temperatuur rond de 25 graden, arriveerde de gasten bij de kapel. Nadat iedereen had plaats genomen, en was verwelkomt door Pastoor Vankan begon de prachtige Maria viering, welkomstwoord, eerste lezing en voorbeden werden door de vrijwilligers gelezen, alsmede enkele gedichten.

Er werden prachtige Maria liedjes gezongen, en tijdens het uitreiken van de communie werd een Ave Maria lied gedraaid, dit werd door de gasten meegezongen.

Toen de H. Mis was afgelopen werden de gasten in de gelegenheid gesteld om kaarsjes aan te steken, deze werden door Pastoor Vankan gezegend indien men dit wenste.

Vanuit de kapel gingen we naar het naast gelegen Kapelhuis, waar de gasten werden getrakteerd op koffie en vlaai. Heerlijk onder de lindenbomen gezeten en genietend van het prachtige weer was er volop gelegenheid voor een gezellig samenzijn. Een dank je wel voor Pastoor Vankan voor de prachtige persoonlijke mis, Mevr Vincken van t, Kapelhuis voor de koffie en de vlaai, en dan de vrijwilligers, dank je wel voor het vervoer van onze gasten, het voorlezen in de kapel, en het helpen bij de koffie. Samen hebben we er voor gezorgd dat we kunnen terug kijken op een geslaagde middag.

 

Ingezonden door: Bertine Joosten en Annie Konings.

 

 

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk