Pepernotenmiddag

Zonnebloem afdeling

Op maandag 04 december jl. waren de gasten van de Zonnebloem afdeling Heythuysen uitgenodigd voor een gezellige pepernotenmiddag in de Bombardon. De middag begon om 14.00 uur, waarbij de gasten eerst onder het genot van een kopje koffie/thee en pepernotenvlaai gezellig met elkaar bij praatten. Terwijl er gezellig gekletst werd met elkaar was er achtergrondmuziek aanwezig van een accordeonist. Hij speelde zowel sinterklaasliedjes als ook liedjes uit vroegere jaren die door de meeste gasten uit volle borst werden meegezongen. Een Zonnebloem - piet droeg nog een sinterklaasverhaal voor. Maar een pepernotenmiddag zonder sinterklaas en zijn pieterbaas…daar neemt de Zonnebloem geen genoegen mee. Dus we zongen dan ook met z’n allen een heleboel sinterklaasliedjes in de hoop dat Sinterklaas en zijn zwarte pieten dit ook zouden horen en de Bombardon niet stilletjes voor bij zouden rijden! Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk kwam een zwarte piet de Bombardon binnen gestormd en gooide strooigoed in een of andere hoek! Zwarte piet werd achtervolgt door Sinterklaas en nog een zwarte piet. Natuurlijk kreeg sinterklaas een mooie zetel aangeboden waar hij na een verre en vermoeide reis in plaats kon nemen. Het grote boek werd erbij getoverd en enkele gasten werden naar voren geroepen. De ene gast moest bij sinterklaas komen en een liedje zingen, de andere gast mocht een mop vertellen enz. Maar sinterklaas had samen met z’n pieten de afgelopen jaren geïnspecteerd en veel gesignaleerd bij de Zonnebloemgasten. Zo wist sinterklaas nog te vertellen dat een gast tijdens de Zonnebloemvakantie zoveel had gedanst en met de rolstoel de polonaise had gedaan! Zwarte piet draaide hier zijn hand niet voor om en draaide aan de knoppen van de stereo – installatie! Er volgden al gauw een liedje waar een polonaise op gedanst kon worden. Sinterklaas riep dan ook iedereen die hiertoe in staat was op om mee te doen met de polonaise. Na het dansen van de polonaise was het tijd voor een drankje. Maar zoals altijd komt sinterklaas natuurlijk niet met lege handen…hij had voor alle gasten een cadeautje meegebracht. Er werd nog gezellig na gekletst onder het genot van pepernoten, schuimpjes en borstplaat. Ondertussen namen we afscheid van de accordeonist, sinterklaas en zijn zwarte pieten. De middag werd om 17.00 uur afgesloten, waarbij iedereen met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts keerde.

 Ingezonden door: Angelique Knops.

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk