Zorgboerderij Klooster Keyserbosch

neer4jpg

Uitstapje Zorgboerderij Keyserbosch

 

Op zaterdag 16 juni jl. zijn we met een grote groep zonnebloemgasten en vrijwilligers afgereisd naar zorgboerderij Keyserbosch in Neer. Om 14.00 uur werden we hartelijk ontvangen in de huiskamers van de zorgboerderij door de eigenaresse: Carien Boonen, waar we allereerst van koffie/thee met een lekker stuk Limburgse vlaai werden voorzien. Nadat dit bij iedereen in de smaak was gevallen, begon Carien te vertellen over de oorsprong van de boerderij. De boerderij is in 2008 omgetoverd tot zorgboerderij, waar mensen met een indicatie op doordeweekse dagen voor dagbesteding worden opgevangen. Er worden diverse activiteiten aangeboden, zoals: groenten schoonmaken voor de warme maaltijd, de tuin schoffelen, knutselen, wandelen, fietsen op de duofiets etc. Tijdens de introductie van Carien kwamen er enkele vragen bij de gasten naar boven, die een voor een door Carien beantwoord werden. Door het enthousiasme waarmee Carien de zorgboerderij had beschreven, waren de gasten erg benieuwd geworden hoe het er buiten op de boerderij uit zou zien. We mochten dan ook van de gelegenheid gebruik maken om in 2 groepjes met de gasten de boerderij te verkennen. We kwamen bij een moestuin terecht, bewonderde kleinvee zoals: kippen en konijntjes om vervolgens bij een ruimte te komen waar diverse spellen en activiteiten konden worden ondernomen. Het welbekende mens – erger je niet spel was erg geliefd bij de gasten, maar ook het sjoelen met een sjoelbak waren onze gasten niet verleerd. Tevens was er een echt schoonheidshoekje ingericht, waar je lekker verwend kon worden. De boerderij is geheel aangekleed met schilderijtjes en knutselwerkjes die de cliënten zelf hebben gemaakt tijdens de dagbesteding op de zorgboerderij. Tijdens het verkennen van de zorgboerderij, mochten degene die hier belangstelling voor hadden op de duofiets de omgeving van Neer gaan verkennen. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Enkele gasten van de Zonnebloem gaven aan al enkele jaren niet meer gefietst te hebben; zij maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om samen met een van de vrijwilligers een fietstochtje te gaan maken. Om alle opgedane indrukken te verwerken, werden we uitgenodigd om buiten onder de overkapping te genieten van ijs met kersen. Hier werd nog enige tijd nagekletst. Ondertussen werden er nog diverse schilderijtjes/kunstwerkjes etc. gekocht door de gasten die erg onder de indruk waren van al het goede dat deze zorgboerderij te bieden heeft. Om 17.00 uur keerden iedereen moe en voldaan weer huiswaarts. Onze dank gaat uit naar familie Boonen; door hun gastvrijheid hebben onze gasten een onvergetelijke middag gehad! Dankjewel!

Ingezonden door: Angelique Knops.

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk