Concert Jong voor Oud

20190321152527jpg

in de Roffert in Buggenum

CONCERT “JONG VOOR OUD”

21 maart 2019 

Op deze warme en zonnige eerste lentedag 21 maart reden wij, 22 deelnemers en vijf vrijwilligsters, naar het gemeenschapshuis De Roffert in Buggenum voor het jaarlijks terugkerende concert “Jong voor Oud”, georganiseerd door De Zonnebloem Regio Leudal.

Op het programma voor de pauze stond het zang- en gitaarduo Jessica Türje en Michael Ibsen, twee conservatoriumstudenten van Canadese afkomst. Zij brachten enkele mooie Spaanse liederen ten gehore en Michael voorzag een van de liedjes van een humoristische toelichting in het Nederlands! Ook hoorden we een mooi gezongen en gespeeld fragment uit het welbekende ‘Concerto d’Aranjuez’, zeker een bekende melodie voor velen van ons. Ze sloten hun optreden af met “Summertime”uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin en een leuk Canadees volksliedje.

In de pauze was er koffie met een lekkere plak cake en voldoende tijd om gezellig bij te praten met de tafelgenoten of met oude bekenden uit de andere dorpen in Leudal.

Het tweede deel van deze muzikale middag was gereserveerd voor het Vlaamse zang- en pianoduo Leentje en Koen, die een mix brachten van Engelstalige jazz- en musicalsongs, voor de meeste gasten bekende nummers zoals “Tea for Two”, “Top of the World” en “Dancing Cheek to Cheek”. Leentje probeerde ons enthousiast aan te moedigen om mee te zingen (of dansen!), maar het bleef bij voorzichtige zangpogingen. Na het slotnummer “What a wonderfull World” van Louis Armstrong kreeg Leentje de zaal toch nog aan het zingen toen ze “Wie sjoen os Limburg is” inzette…

Monique Custers van Regio Leudal had een mooi boeket bloemen voor alle artiesten en bedankte hen voor hun enthousiaste en hartverwarmende aandeel in deze altijd weer gezellige Zonnebloemmiddag. Een dik applaus en zeker voor herhaling vatbaar!

Els Noordhuis

 

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk