Bezoek aan zorgboerderij Keysersbosch met een huifkartocht

20190615145612jpg

in Neer

 

 

Huifkartocht bij zorgboerderij klooster Keyserbosch:

 

Op zaterdag 15 juni jl. zijn we met 29 Zonnebloemgasten en enkele vrijwilligers afgereisd naar klooster Keyserbosch. Dit is een zorgboerderij in Neer die gerund wordt door: Thijs en Carien  Boonen. Om 14.00 uur werden we hartelijk ontvangen in de huiskamers van de zorgboerderij door de eigenaresse: Carien Boonen. De gasten werden in twee groepen verdeeld, waarbij een groep als eerste een huifkartocht maakte door de prachtige omgeving van Neer.  De zoon van Carien die de tractor met huifkar bestuurde wist onze gasten de mooiste plekjes in en om Neer te laten zien. Halverwege de toeristische route werd er een kleine tussenstop gemaakt aan de Maas. Hier werden alle gasten van een glaasje frisdrank voorzien. De gasten genoten van het uitzicht en van de prachtige natuur in Neer. De andere groep begon met koffie/thee en een heerlijk stuk Limburgse vlaai die ambachtelijk gebakken was door de eigenaresse en een vrijwilliger van de zorgboerderij. Dit viel bij iedereen goed in de smaak. Nadat iedereen voorzien was van een natje en een droogje mochten we een kijkje nemen op de zorgboerderij. De “mooshoof”werd bekeken, de vele dieren die aanwezig waren op de zorgboerderij, zoals: konijnen, een hond, kippen etc. De gasten herkende veel dingen van vroeger, in de ruimten die speciaal gemaakt zijn voor de gasten. Er was gelegenheid om diverse spellen te spelen. Het welbekende mens – erger je niet spel was erg geliefd bij de gasten, maar ook het sjoelen met een sjoelbak waren onze gasten niet verleerd. De boerderij is geheel aangekleed met schilderijtjes en knutselwerkjes die de cliënten zelf hebben gemaakt tijdens de dagbesteding op de zorgboerderij. Tijdens het verkennen van de zorgboerderij, mochten we tevens voor degene die hier belangstelling voor hadden op de duo-fiets de omgeving van Neer verkennen. Enkele gasten van de Zonnebloem gaven aan al enkele jaren niet meer gefietst te hebben; zij maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om samen met een van de vrijwilligers een fietstochtje te maken. In de tussentijd kwamen de gasten die met de huifkar weg waren geweest terug en hebben we omgewisseld. De tweede groep ging toen met de huifkar mee en de eerste groep kreeg de koffie/thee met een stuk vlaai. Daarna zijn zij net als de eerste groep de zorgboerderij gaan verkennen. Toen ook de tweede groep met de huifkar weer terug op de boerderij arriveerde, werden we uitgenodigd om onder de overkapping te genieten van een ijsje. Hier werd nog enige tijd na gekletst. De weergoden waren ons goed gezind deze middag. De gasten waren onder de indruk wat de zorgboerderij allemaal te bieden heeft. Om 17.00 uur keerde iedereen moe en voldaan weer huiswaarts. Onze dank gaat uit naar de familie Boonen; door hun gastvrijheid hebben onze gasten een onvergetelijke middag gehad. Hartelijk bedankt.

 

Gemaakt door: Angelique Knops (vrijwilligster Zonnebloem afdeling Heythuysen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk