Kerstlunch

facebook1576522796398-1jpg

In de Bombardon

KERSTLUNCH 13 DECEMBER IN DE BOMBARDON 

Ook dit jaar was het Grand Café weer mooi versierd en de lange tafels feestelijk gedekt.

Er schoven om 12 uur 59 personen, gasten en vrijwilligers, aan voor een royale lunch met soep, pasteitjes, lekkere broodjes met beleg en een overheerlijk kerstbrood. Koffie, thee en kerstkransjes maakten het compleet. 

Els de Kroon heette iedereen welkom; tijdens de lunch was het woord aan vrijwilligster Tiny Lemmen en aan pastoor Vankan. 

Tiny vertelde een legende die zich zou hebben afgespeeld op het landgoed De Bedelaar in Leudal, voor de meesten van ons welbekend van de geschiedenis van Dr. Dubois en de nog overgebleven Villa en de Uilentoren.

Naar men zegt is op Kerstavond nog altijd de klok te horen van het kasteel dat op die plaats in het moeras zou zijn verdwenen en waar bij het ven een bedelaar zou zijn gevonden die niet welkom was bij de gierige kasteelheer.

 Pastoor Vankan stond stil bij enkele gebeurtenissen van het afgelopen jaar: de herdenking van 75 jaar bevrijding van de kernen in Leudal en bij de mensen die dit jaar een geliefde/partner hebben verloren en die in de kersttijd een moeilijke of eenzame periode doormaken. Kwetsbare mensen, zoals ook ouderen, kunnen veel steun ervaren aan het samen aan tafel zitten zoals vanmiddag, en met elkaar al pratend herinneringen delen. 

Els sloot deze gezellige middag af met een ieder fijne feestdagen toe te wensen en zij hoopt, namens de Zonnebloem Heythuysen, vele gasten weer te mogen begroeten op de Nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2020. 

Els Noordhuis

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk