Nationale Ziekendag

img2888jpg

Boottocht over de Maas

Boottocht over de Maas:

Op zondag 01 september jl. zijn we met circa 80 personen van de Zonnebloem, afdeling Heythuysen afgereisd naar Neer om in het kader van Nationale Ziekendag een boottocht te gaan maken over de Maas. Dit keer was het een extra feestelijke dag, omdat we als Zonnebloem, afdeling Heythuysen 55 jaar bestaan. Een jaar dus met een gouden kroontje. Tussen 11.15 uur en 11.45 uur verzamelden alle gasten en vrijwilligers zich aan de haven in Neer. Hier werden we allemaal zorgvuldig aan boord geholpen door het vriendelijke en behulpzame personeel van de Veerman en de vele vrijwilligers van de Zonnebloem. Om 12.00 uur zat iedereen aan boord van rederij de Veerman. Zo zie je maar weer: “Vele handen, maken licht werk”. De kapitein heeft ons vanaf Neer naar Roermond gevaren. Bij de Sluis in Roermond zijn we 3 meter gestegen. We konden genieten van het prachtig uitzicht vanaf het water, dan ziet de omgeving er ineens heel anders uit! We kwamen langs Marina Oolderhuuske, waar de drijvende huisjes echte aandachtstrekkers waren. De boot voer verder en we kwamen “Bie Ool euver”, waar we een korte tussenstop hebben gemaakt. Het uitzicht was wederom prachtig. De gasten genoten van alle bezienswaardigheden: de spelende kinderen langs het water, de waterrecreanten op de Maas en de prachtige natuur. Vele reigers werden er geteld, die op zoek waren naar een heerlijke maaltijd. Die maaltijd werd ook aan boord niet vergeten! Vanaf 12.30 uur konden we genieten van een zeer uitgebreid lunchbuffet, waarbij er voor elk wat wils was. Er werden vers gemaakte omeletten geserveerd en op iedere tafel stond een uitgebreide schaal met diverse soorten brood, broodjes en hartig beleg. Tevens werd er ook nog koude schotel geserveerd die zelf gemaakt was door het keukenpersoneel van Rederij de Veerman. Dit smaakte naar meer….de bordjes werden nog eens gevuld en nadat iedereen de buik weer goed gevuld had vervolgden we onze reis over de Maas. De boot werd gedraaid en we voeren terug richting Neer. We kwamen weer door de Sluis van Roermond en hebben nog een stukje van Herten – Ool – Merum gezien. Als kers op de taart mochten we ook nog eens genieten van een heerlijk appelgebakje bij de koffie of de thee. Het was tenslotte het jubileumjaar van de Zonnebloem, dat gevierd mocht worden!! En bij feest hoort gebak in het Limburgse Heytse! De rondvaart werd muzikaal begeleid door Gino op accordeon, die onze gasten goed wist te vermaken door het spelen van ouderwetse liedjes. De voetjes gingen zelfs op de boot nog van de vloer! Er werd door een aantal gasten en vrijwilligers gedanst en uit volle borst meegezongen. Tussendoor gaf de kapitein aan boord ook nog allerlei informatie waar we ons bevonden etc.  Rond 15.00 uur waren we weer veilig terug in Neer en werden alle gasten weer met net zo veel zorgvuldigheid en behulpzaamheid van boord geholpen en “op het droge” gezet. Het was een zeer geslaagde middag, waarbij de weergoden ons goed gezind waren. Veel dank aan de medewerkers van Rederij De Veerman die erg behulpzaam en vriendelijk waren en de vele vrijwilligers van afdeling Heythuysen die deze dag hebben doen slagen.

Gemaakt door: Angelique Knops

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk