Vrijwilligersuitje

img3003jpg

Bezoek aan Kessel Kasteel De Keverberg

Vrijwilligersuitje 2019

Dit jaar is het mooie Kessel, prachtig gelegen aan de Maas, de bestemming voor ons jaarlijks vrijwilligersuitje van de Zonnebloem afdeling Heythuysen.  We beginnen met een bezoek aan Ijssalon Clevers, daar verzamelen we ons en nadat alle 25 deelnemers er zijn,  genieten we van een kop koffie met een verrukkelijk ijsgebakje.  De deelname aan dit uitje is dit jaar opvallend hoog, er hangt een gezellige sfeer en de toon is meteen gezet voor een geslaagde dag.  Nellie heet iedereen welkom en vertelt wat  er verder deze middag op het programma staat.

Na een korte wandeling langs de Maas, lopen we via de tuin rond kasteel De Keverberg naar de ingang waar we opgewacht worden door 2 gidsen die een rondleiding voor ons gaan verzorgen.  Ze vertellen een interessant verhaal over de geschiedenis  van De Keverberg en de totstandkoming van het huidige kasteel.

Ook het verhaal over de achtereenvolgende vroegere bewoners van De Keverberg wordt aandachtig beluisterd.

 Iedereen is onder de indruk van de manier waarop de architect en de uitvoerende aannemers het oude kasteel  hebben  gerestaureerd door het gebruik van moderne materialen. De combinatie oud-nieuw is perfect toegepast. 

Na deze interessante rondleiding verplaatsen we ons naar het vlakbij gelegen restaurant De Ruïne.

Er wordt nog gezellig nagepraat en allerlei Zonnebloem- en/of persoonlijke verhalen uitgewisseld. Nadat Mariëlla een aantal mensen er weer aan heeft herinnerd  wat ze ook alweer besteld hadden wordt het diner geserveerd. Het eten smaakt heerlijk en na een afsluitend kopje koffie bedankt Els de Kroon  Mariëlla en Nellie voor de organisatie van deze gezellige dag.

We gaan met een voldaan gevoel weer terug naar Heythuysen:  Met deze vrijwilligersgroep zit het wel snor en gaan we  weer vol vertrouwen een jaar samen aan de slag voor onze gasten.

 

Nellie Knippenberg

 

 

 

 

 

 

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk