Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Museummiddag

20220331143452jpg

in de Bombardon

Museummiddag 31 maart 2022.

Op een natte donderdagmiddag op 31 maart verzamelen zich 25 gasten en 4 vrijwilligers in een van de zalen van de Bombardon.

Zoals gebruikelijk beginnen we met koffie en vlaai en kunnen we weer gezellig babbelen met de andere gasten  op deze eerste Zonnebloemactiviteit sinds lange tijd.

Vanmiddag is Miny Silvrants te gast,  Miny woont samen met haar man Jim in museum Klein Aldenghoor in Haelen.  Voor onze gasten is het museum moeilijk toegankelijk vandaar dat Miny een aantal dozen met voorwerpen bij zich heeft en als het ware haar museum mee heeft gebracht naar Heythuysen. Miny vertelt met verve hoe ze door de jaren heen deze mooie collectie heeft opgebouwd.

Ze laat een aantal voorwerpen uit de schooltijd van vroeger zien: griffel, lei, flanelbordfiguren, poesiëplaatjes, de catechismus enz.  Allemaal heel herkenbaar voor onze gasten. Het is fijn om deze spullen ook weer echt even in handen te hebben en de herinneringen eraan te delen.

Oud speelgoed, vooral het speelgoed dat vroeger alleen bereikbaar was voor de rijke kinderen, gaat van hand tot hand.

Miny demonstreert ook een hele oude kinderplatenspeler waar nog een bescheiden geluidje uitkomt.

Mooie tasjes, een balboekje, een pop als theemuts en nog tal van andere items passeren de revue.

Het is een gezellige middag waar we weer met plezier op terug kunnen kijken.

Nellie Knippenberg

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk