Museummiddag

20220331143452jpg

in de Bombardon

Museummiddag 31 maart 2022.

Op een natte donderdagmiddag op 31 maart verzamelen zich 25 gasten en 4 vrijwilligers in een van de zalen van de Bombardon.

Zoals gebruikelijk beginnen we met koffie en vlaai en kunnen we weer gezellig babbelen met de andere gasten  op deze eerste Zonnebloemactiviteit sinds lange tijd.

Vanmiddag is Miny Silvrants te gast,  Miny woont samen met haar man Jim in museum Klein Aldenghoor in Haelen.  Voor onze gasten is het museum moeilijk toegankelijk vandaar dat Miny een aantal dozen met voorwerpen bij zich heeft en als het ware haar museum mee heeft gebracht naar Heythuysen. Miny vertelt met verve hoe ze door de jaren heen deze mooie collectie heeft opgebouwd.

Ze laat een aantal voorwerpen uit de schooltijd van vroeger zien: griffel, lei, flanelbordfiguren, poesiëplaatjes, de catechismus enz.  Allemaal heel herkenbaar voor onze gasten. Het is fijn om deze spullen ook weer echt even in handen te hebben en de herinneringen eraan te delen.

Oud speelgoed, vooral het speelgoed dat vroeger alleen bereikbaar was voor de rijke kinderen, gaat van hand tot hand.

Miny demonstreert ook een hele oude kinderplatenspeler waar nog een bescheiden geluidje uitkomt.

Mooie tasjes, een balboekje, een pop als theemuts en nog tal van andere items passeren de revue.

Het is een gezellige middag waar we weer met plezier op terug kunnen kijken.

Nellie Knippenberg

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk