Bezoek aan zorgboerderij Keyserbosch

img4607jpg

Een gezellige middag in Neer

Op zaterdag 25 juni jl. vertrokken 31 Zonnebloemgasten uit het zonnige Heythuysen naar het prachtige dorpje Neer om een bezoek te brengen aan zorgboerderij Klooster Keyserbosch. Daar werden we hartelijk ontvangen door het ontvangstcomité dat bestond uit de eigenaresse van de zorgboerderij: Carien Boonen en enkele vrijwilligers van de Zonnebloem. Doordat de weergoden ons goed gezind waren, konden we lekker buiten op het terras zitten. Daar genoot iedereen van een kopje koffie of thee met een lekker stukje Limburgse vlaai, er was keuze uit wel 4 soorten! Terwijl de gasten hier lekker van aan het genieten waren deed de eigenaresse van de zorgboerderij een welkomstwoordje en beantwoordde ze met veel enthousiasme de vragen van de gasten. Vele gasten waren benieuwd geworden naar wat er allemaal te zien en te beleven was op de zorgboerderij, waarop de rollators en rolstoelen tevoorschijn kwamen om samen een wandeling te maken op de zorgboerderij. Er was ontzettend veel te zien en te beleven. Zo genoten de gasten zichtbaar van de Mooshaof waar verschillende soorten groenten en fruit verbouwd werden, maar ook zeker van de vele dieren die er op de zorgboerderij rondlopen. Zo waren er 2 eekhoorntjes te bezichtigen, een kalkoen, kippen, schapen, jonge konijntjes en niet te vergeten 2 honden die meteen al met verschillende gasten vriendschap hadden gesloten. Nadat de zorgboerderij verkend was, was het tijd om de omgeving verder te verkennen. Dit kon per duo fiets, waarbij een gast en een vrijwilliger tegelijkertijd naast elkaar kunnen plaatsnemen. Het was een ware ervaring voor enkele gasten en vrijwilligers. Vervolgens werd ook de rolstoelfiets nog eens onder de aandacht gebracht; het nieuwe pronkstuk van Zonnebloem afdeling Heythuysen die op de heenweg al uitgetest was door één van de gasten van de Zonnebloem. Zij is door een vrijwilliger opgehaald en per rolstoelfiets naar Neer gebracht. Daar deze gast stralend en met veel enthousiasme aankwam in Neer, wilde andere gasten ook wel even uitproberen hoe dit voelde. Vervolgens bood Carien nog de mogelijkheid om met de huifkar de omgeving te verkennen. Met een 13 - tal gasten en enkele vrijwilligers maakte de zoon van Carien een ware toertocht door Neer met als hoogtepunt het uitzicht op de Maas. Tijdens de huifkartocht werden de gasten getrakteerd op een ijsje. Voor de thuisblijvers was er genoeg te beleven op de zorgboerderij: zij wandelden nog eens door de Mooshaof, speelden een kaartspel, kochten zelfgemaakte kaarten en genoten van het gezellig samenzijn met natuurlijk ook een lekker ijsje en nog iets te drinken. Toen iedereen weer veilig teruggekeerd was op de zorgboerderij werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje. Om 17.00 uur keerde iedereen moe en voldaan weer huiswaarts. Het was een zeer mooie en zonnige middag met een speciaal woord van dank aan Carien Boonen van de zorgboerderij die dit ieder jaar weer mogelijk maakt. 

Angelique Knops

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk