Bonnefantenmuseum

img2jpg

met de Museumplusbus

Op woensdagochtend 15 februari stappen 35  Zonnebloemers in de Museumplusbus om een dagje naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht te gaan.

De Museumplusbus maakt deze culturele uitstapjes  mogelijk voor groepen ouderen die zelfstandig geen museum meer kunnen bezoeken. De kosten worden grotendeels gedragen door de Vriendenloterij.

Naast 21 gasten en 6 vrijwilligers uit Heythuysen nemen ook nog enkele gasten en vrijwilligers uit Horn en Leveroy deel aan deze activiteit.

Zowel de organisatie Museumplusbus als het museum hebben hun organisatie perfect voor elkaar. We worden in Maastricht opgewacht door onze gastheer en na genoten te hebben van koffie en vlaai worden we in 3 groepen verdeeld voor een hele mooie, aansprekende rondleiding.

Twee groepen bekijken de religieuze en oudere kunst en een groep bezoekt de moderne collectie.

Daarna genieten we van een lekkere lunch. De gasten zijn onder de indruk van wat ze gezien hebben maar ook vooral van de verhalen die er achter de kunstwerken schuilen.

Na de lunch  wordt er in kleine groepjes nog een ronde door het museum gemaakt.

Daarna rijden we weer via Horn naar Heythuysen terug.  Voor iedereen een waardevolle dag waar nog vaker over gepraat en aan terug gedacht kan worden.

 

 

 

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk