Activiteit in en rond het Pesthuisje

img2554jpeg

bij St. Elisabeth in Haelen

ACTIVITEITEN IN EN ROND HET PESTHUISJE OP 15 APRIL 2023

 

Op deze zonnige maar frisse zaterdagmiddag waren in het Pesthuisje in Haelen 47 oudere èn jongere Zonnebloemers bij elkaar, gasten en vrijwilligers uit Heythuysen en enkele uit Haelen en Horn. 

Na de koffie met vlaai vertelde Nettie Sleutels van het Groene Hart Leudal ons over de geschiedenis van klooster Sint Elisabeth en het in de kloostertuin gelegen Pesthuisje, waar tijdens vroegere epidemieën de zieken verzorgd werden. Hierbij een fotopresentatie met ook aandacht voor het begin van de lente in het rondom gelegen natuurgebied het Leudal. 

Hierna werden we uitgenodigd om naar buiten de gaan voor een wandelingetje of voor wie dat wilde een ritje met een van de nieuwe rolstoelfietsen van de afdelingen Heythuysen en Haelen of een duo-fiets uit Horn.

Wie liever binnen wilde blijven kon een film bekijken over het natuurgebied het Leudal met vele bekende plekken voor wie hier vroeger vaker gewandeld heeft.

Zeker 16 gasten maakten van de gelegenheid gebruik om een rondje te fietsen met één van de vrijwillige “fietsmaatjes” en zij kwamen enthousiast terug! 

Weer terug binnen kon er nog gezellig bijgepraat worden en werd er een drankje geserveerd.

 Loes sloot de middag af met dank aan iedereen voor zijn/haar bijdrage en gaf uitleg over het hoe en wat van de rolstoelfietsen, het reserveren en de kosten voor het gebruiken ervan.

Er ging alvast een lijst rond waarop liefhebbers zich konden inschrijven voor een rit in de komende weken. Nu maar hopen op mooi lente/zomerweer….. 

Het was een afwisselende Zonnebloemactiviteit, actief, gezellig en voor elk wat wils!

 Els Noordhuis

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk