Filmmiddag

filmmiddag-4jpg

in de Bombardon

Filmmiddag in de Bombardon woensdag 21 februari 2024 

De stoelen stonden in een halve circel, de techniek was getest, de kopjes en het gebak waren in gereedheid gebracht en zelfs de popcorn was gepopt. Aan alle details was gedacht en de gasten stroomden in grote getalen, ja meer dan we verwacht hadden, de spiegelzaal in.

Verwachtigsvol keken we met z’n allen naar het grote scherm: zou de toch zo zorgvuldig uitgezochte film, The Duke,  in de smaak vallen?

Een 60-jarige taxichauffeur steelt een schilderij van 140 miljoen pond. Hij begrijpt niet dat zoveel geld wordt uitgegeven aan een doek terwijl arme ouderen TV–aansluitingen duur moeten betalen. Het schilderij wil hij pas terug geven op voorwaarde dat de overheid gratis TV verstrekt. Uiteraard heeft de actie van deze rechtschapen senior Robin Hood consequenties. Een geestig maar ontroerend schelmenverhaal over een man met een gouden hart.

De meesten van onze Zonnebloemgasten hadden sympathie voor deze man en konden de, met Engelse humor doorspekte film, erg waarderen. Anderen namen de, ondanks de kussentjes,  harde stoelen maar op de koop toe. Velen moesten lachen toen we hen de popcorn, iets dat toch zeker bij een filmmiddag hoort, kwamen aanreiken.

Al met al kan het organiserend team tevreden terugkijken op een geslaagde activiteit.  

Bertine Joosten

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk