Paasdiner

img7749jpeg

bij Beek en Bos

Paasdiner 20-03-2024:
Op een lente-achtige woensdagmiddag kwamen 38 Zonnebloemgasten en 7 vrijwilligers bij elkaar in de kapel van zorgcentrum Beek en Bos. Daar stond ons een overheerlijk 3- gangenmenu te wachten, klaargemaakt door de koks van Beek en Bos.
Nadat er een welkomstwoordje was gedaan door een van de vrijwilligers, kon het smikkelen en smullen beginnen. Alle gasten genoten van een overheerlijke gebonden kerriesoep met ananas. Dit deden ze aan prachtig gedekte tafels die helemaal in paassferen waren aangekleed met prachtige bloemetjes, eitjes etc. gemaakt door enkele creatieve vrijwilligers.
Na de soep, die bij iedereen in de smaak viel, maakten we ons op voor het hoofdgerecht: aardappelgratin, runderreepjes in saus en erwten en wortelen. Geheel passend bij de kleuren van het voorjaar.
Tijdens het diner genoten de gasten van een glaasje wijn, een biertje of wat fris. Tussen de gerechten door was er voldoende gelegenheid om met elkaar contacten te leggen. De buikjes waren goed gevuld, waardoor we even de tijd hebben genomen om het eten te laten zakken, zodat er weer plaats was voor een echt paastoetje: advocaatbavorois met slagroom.

Maar voor het zover was kregen we nog onverwachts bezoek van niemand minder dan.......De paashaas! De paashaas heeft allereerst een woordje gericht aan onze gasten, waarna hij diverse gedichten/verhalen vertelde die voor de meeste gasten zeer herkenbaar waren. Er klonk geroezemoes in de zaal, waarbij aan elkaar verteld werd hoe het vroeger bij hen ging in de vastentijd.
De paashaas komt natuurlijk nooit met lege handen dus hij had een mand vol lekkers bij zich. Iedere gast kreeg een zelfgemaakt paashaasje met chocolade eitjes.

Tenslotte sloten we de middag af met koffie/thee en keerde iedereen moe en voldaan rond 14.30 uur weer huiswaarts.


Het was een geslaagde en goed verzorgde middag met veel dank aan zorgcentrum Beek en Bos voor de gastvrijheid en het heerlijke eten.


Namens het werkgroepje: Angelique

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk