Bezoek aan Kapel in het Zand

20240515144907resizedjpg

in Roermond

Bezoek aan Kapel in ‘t Zand op 15 mei 2024

 

Met 16 Zonnebloemgasten vertrokken we met de auto naar Roermond; heel fijn was het dat er veel rollators meekonden, o.a. in de aanhangwagen van één van onze chauffeurs!

In de Kapel wachtten twee gidsen ons op: de groep werd in tweeën gedeeld, een groep in de Processiegang, de andere in de kerk.

De gidsen vertelden met veel kennis en enthousiasme over de geschiedenis van de Kapel als bedevaartsoord, de processies, de Mariaverering, het kapelletje met het Mariabeeldje en de put waarin dit gevonden zou zijn.

De vele votieftegeltjes aan de wanden van de Processiegang getuigen ervan hoeveel mensen hier vroeger kwamen om Maria hulp en steun te vragen of te bedanken, ook heden ten dage nog. Wie dat wilde kon hier een kaarsje opsteken of, na de rondleiding, zelf even wat rondlopen in de gang en de kerk. We werden gewezen op de prachtige glas-in-loodramen, het orgel, de schilderijen en de triomfboog.

Weer op de terugweg maakten we een stop in Horn, waar in restaurant De Abdij koffie en thee met een stuk lekkere vlaai werd geserveerd. Er was voldoende tijd om gezellig samen te zitten en na te praten.

Olga besloot dit gezellige samenzijn met het bedanken van iedereen voor zijn/haar bijdrage in welke vorm dan ook, de auto’s reden voor en alle gasten werden veilig en wel weer in Heitse ‘afgeleverd’.

We hebben deze middag veel moois en interessants gezien en gehoord!

 

Els Noordhuis

Nellie Knippenberg

0475475557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk